Hitta, öppna och stänga appar

Vissa appar hittar du på startskärmarna, men alla finns i Alla appar. Du kan öppna appar, byta mellan appar och se två appar samtidigt.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 9.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Hitta och öppna appar

Varsomhelst ifrån

1. Svep uppåt från skärmens nederkant hela vägen till dess överkant.
  2. Tryck på appen som du vill öppna.

Om du använder ett Google-konto på jobbet eller i skolan hittar du dina appar på fliken Jobb.

Från genvägar

Du kan snabbt hitta saker inuti appen, till exempel Wi-Fi i appen Inställningar.

1. Tryck länge på appen.
  2. Om alternativ visas väljer du ett.

Byta mellan de senaste apparna

Viktigt! Om du har en Pixel 2 eller Pixel (2016) aktiverar du Svep uppåt från hemknappen. Du hittar det i appen Inställningar under System Följt av Rörelser Följt av Svep uppåt från hemknappen.

1. Svep uppåt från skärmens nederkant till mitten av skärmen.
  2. Svep till vänster eller höger när du vill byta till en ny app.
  3. Tryck på appen som du vill öppna.

Om du vill byta på ett annat sättDra hemknappen åt höger.

Stänga appar

• Stänga en app:Svep uppåt till mitten av skärmen. Svep sedan uppåt på appen.
  • Stänga alla appar: Svep uppåt till mitten av skärmen och sedan från vänster till höger. Tryck på Rensa alla längst till vänster.
  • Visa startskärmen: Tryck på hemknappen Startsida

Minnet och batteriet hanteras automatiskt i Android och tar därför inte slut även om du inte stänger appar.

Ladda ned nya appar

Du hittar fler appar i Play Butik-appen Google Play. Läs mer om hur du laddar ned appar.