Åtgärda problem med Hitta min enhet

Du kan åtgärda problem med Hitta min enhet om tjänsten inte hittar enheten eller tillbehöret eller inte fungerar korrekt på Android-enheten.

Enhetens plats är inte tillgänglig

Hitta min enhet kanske inte kan hitta din enhet om

• den inte har ström eller om den har stängts av
  • den inte har mobil- eller wifi-anslutning
    • (detta kan bero på dålig signalstyrka eller på enhetens plats)
    • enhetens SIM-kort har tagits bort
  • den har skadats
  • den har satts i flygplansläge eller om wifi har stängts av.

Få hjälp av en vän

1. Logga in på Hitta min enhet på en annan enhet, till exempel en väns telefon.
    • Du kan antingen göra det i gästläget på en väns enhet eller på webben.
  2. Välj enheten.
  3. Tryck på Markera som borttappad.
    • Om enheten är online: Du kan antingen välja Säkra enheten eller Rensa enheten.
    • Om du tror att din enhet inte kan hittas: Kontakta din mobiloperatör, om möjligt, för att få enheten inaktiverad.

Det går inte att komma åt plats

Hitta min enhet visar meddelandet Synkronisera senaste plats

Hitta min enhet kanske inte kan komma åt den senaste platsen för en enhet eller ett tillbehör eftersom platskrypteringen inte är synkroniserad.

1. Tryck på Hitta min enhet .
  2. Välj den enhet du vill hitta.
  3. Tryck på Synkronisera senaste plats.
    • För att skydda enhetens senaste plats kan du bli ombedd att ange skärmlåset på en av dina Android-enheter eller logga in på ditt Google-konto.
    • Vanligtvis försvinner meddelandet Synkronisera senaste plats och du får en senaste plats för enheten eller tillbehöret om det är tillgängligt.
    • Om du får meddelandet Det gick inte att synkronisera plats följer du anvisningarna nedan för Om din senaste plats inte synkroniserades.
Om din senaste plats inte synkroniserades med en Android-enhet
  1. På Android-enheten där du fick meddelandet Det gick inte att synkronisera plats tittar du efter aviseringen Kontoåtgärd krävs.
  2. Tryck på Kontoåtgärd krävs under aviseringen Kontoåtgärd krävs.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
  4. Återgå till Hitta min enhet .
  5. Uppdatera enhetslistan.
    • Om du fortfarande ser Synkronisera senaste plats:
      1. Tryck på Synkronisera senaste plats
      2. Logga in eller ange skärmlåset om du uppmanas till det.

Om Android-enhetens status fortfarande är Det går inte att komma åt platsen:

1. Öppna Android-enheten där du fick meddelandet Det gick inte att synkronisera plats.
  2. Öppna Inställningar.
  3. Tryck på Google följt av Alla tjänster (om det finns några flikar) följt av Hitta min enhet.
  4. Tryck på Hitta dina offlineenheter
  5. Notera den valda inställningen så att du kan återaktivera den.
  6. Om du vill inaktivera offlinesökning tillfälligt trycker du på Av.
  7. Om du vill starta om konfigureringen av enheten trycker du på den ursprungligen valda inställningen från steg 5, till exempel Med nätverket endast i områden där många rör sig.
    • Du kan bli ombedd att logga in eller ange skärmlåset på en av dina Android-enheter.
  8. Återgå till Hitta min enhet
  9. Uppdatera enhetslistan.
    • Om du fortfarande ser Synkronisera senaste plats:
      1. Tryck på Synkronisera senaste plats.
      2. Logga in eller ange skärmlåset om du uppmanas till det.

Anvisningar för Android 8.0 och tidigare

För Android 8.0 och tidigare:

1. Öppna Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Google följt av Alla tjänster (om det finns några flikar) följt av Hitta min enhet.
  3. Inaktivera Lagra den senaste platsen.
  4. Aktivera Lagra den senaste platsen
    • När Lagra den senaste platsen är aktiverat lagrar ditt konto dina krypterade senaste platser så att du kan hitta enheter och tillbehör som är offline.
Om din senaste plats inte synkroniserades med ett tillbehör
  1. Återställ tillbehöret till standardinställningarna enligt tillverkarens anvisningar.
  2. Anslut tillbehöret till Android-enheten igen.
  3. Återgå till Hitta min enhet
  4. Läs in enhetslistan på nytt.

Tillbehöret eller enheten har inte synkroniserats

Om du får ett e-postmeddelande om att ett av tillbehören eller enheterna är osynkade och inte går att hitta med appen Hitta min enhet gör du så här:

1. Öppna Hitta min enhet på en Android-enhet som är inloggad på ditt Google-konto.
  2. Välj enheten eller tillbehöret som nämns i e-postmeddelandet i enhetslistan.
  3. Tryck på Synkronisera senaste plats.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du inte har en enhet ansluten till det delade Google-kontot bör problemet lösas automatiskt när du ansluter en Android-enhet till kontot för den borttappade enheten.