Konfigurer fingeravtrykk med Pixel-telefonen din

Du kan bruke fingeravtrykket til å låse opp Pixel-telefonen eller bekrefte at det er deg, for eksempel når du logger på apper eller godkjenner kjøp.

Finn ut hvordan du konfigurerer opplåsing med fingeravtrykk på Pixel-telefoner, ved å følge den trinnvise veiledningen vår.

Viktig: Alle personene du legger til fingeravtrykkene til, kan låse opp telefonen din og autorisere kjøp med kontoen din. Hvis flere personer deler telefonen din, bør hver person legge til fingeravtrykkene fra sin egen profil. Finn ut mer om bruker- og gjesteprofiler.

Konfigurer på Pixel 6 og nyere telefoner, inkludert Fold

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Enhetslås og så Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk.
  3. Trykk på Opplåsing med fingeravtrykk.
  4. Følg instruksjonene på skjermen. Hvis du ikke allerede har en skjermlås, blir du bedt om å legge til en reserve-PIN-kode, et reservemønster eller et reservepassord.
  5. Skann det første fingeravtrykket.
    • Fingeravtrykkssensoren er plassert nede på skjermen på telefonen. Legg fingeren på fingeravtrykkikonet, og vent til fingeravtrykkssensoren lyser og vibrerer.
    • Trykk og hold fingeren godt på skjermen. Begynn med å holde midten av fingeren over sensoren. Følg veiledningen for å justere fingerposisjonen, slik at du kan registrere kantene og endene av fingeravtrykket.

Konfigurer på Pixel 5a (5G) og eldre telefoner

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Enhetslås og så Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk.
  4. Trykk på Opplåsing med fingeravtrykk.
  5. Følg instruksjonene på skjermen. Hvis du ikke allerede har en skjermlås, blir du bedt om å legge til en reserve-PIN-kode, et reservemønster eller et reservepassord.
  6. Skann det første fingeravtrykket.
    • Hold fingeren på telefonens sensor (ikke på skjermen).
    • Hold telefonen på samme måte som du vanligvis holder den når du låser den opp. Hold for eksempel telefonen med skjermen vendt mot deg.