Uppgradera till nycklar för din Pixel-telefon eller Pixel Tablet

Nycklar är ett enklare och säkrare alternativ till lösenord. Du behöver inte hantera flera lösenord. Du kan i stället logga in i appar eller på webbplatser med din enhet, på samma sätt som du låser upp den med en pinkod, ett mönster, ett lösenord eller biometri. Läs mer om nycklar.

Google passkeys | Simplifying sign-ins across the web

Hitta kvalificerade konton och ställ in nycklar

Alla webbplatser, konton eller appar har inte stöd för nycklar. Så här hittar du kontolösenord som du kan uppgradera till nycklar:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Lösenord och konton.
  3. Under Lösenord, nycklar och datatjänster trycker du påGoogle följt av Google Lösenordshantering.
  4. Om det finns möjligheter att uppgradera till nycklar visas meddelandet Gör inloggningen enklare.
    • Tryck på meddelandet för att hitta kvalificerade konton.
  5. Välj ett konto som har stöd för nycklar i listan.
  6. Logga in vid behov. Sedan följer du anvisningarna i appen eller på webbplatsen för att skapa nyckeln.
  7. När du uppmanas till det anger du pinkoden, mönstret, lösenordet eller biometrin till skärmlåset.

Tips:

• Du kan även kolla efter möjligheter till uppgradering till nycklar genom att öppna Google Lösenordshantering och trycka på Lösenordskontroll.
  • Om en app eller webbplats från tredje part inte har stöd för nycklar visas den inte i listan över nyckelrekommendationer.