Pixelin käyttö- ja diagnostiikkatietojen jakaminen Googlelle

Voit auttaa meitä kehittämään Pixelin ja Androidin koko ekosysteemiä antamalla Pixel-laitteen lähettää meille tietoa sen käytöstä. Googlelle lähetetyt Pixel-laitteen tiedot auttavat meitä kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme käyttäjille.

Tiedot voidaan tallentaa tilillesi, jos olet laittanut muun verkko- ja sovellustoiminnan päälle. Voit löytää ja poistaa näitä tietoja Omat tapahtumat ‑sivulta. Tietojen avulla personoimme Google-palveluitasi ja parannamme tuotteiden ja palvelujen käyttökokemusta kaikille.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Googlelle jaettavat tiedot

Jos laitat Käyttö- ja diagnostiikkatiedot ‐asetuksen päälle, Pixel-laitteesi lähettää Googlelle laitteesi yksilöllisen tunnisteen tietoja, kuten sarjanumeron laitteen toiminnasta. Laitteesi voi esimerkiksi lähettää seuraavanlaisia tietoja:

• Akku ja lämmönhallinta
  • Anturien tehokkuus
  • Komponentteihin liittyvä suorituskyky (esim. kaiuttimet, kamera, näyttö, tallennustila ja muut)
  • Ohjelmiston vakaus
  • Kuinka usein käytät sovelluksiasi
  • Verkkoyhteyksiesi (esim. mobiili-, Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien) laatu ja kesto

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen laittaminen päälle ja pois päältä

Tärkeää: Vaikka käyttö- ja diagnostiikkatiedot eivät ole käytössä, laite voi silti vastaanottaa keskeisiä palveluja, kuten uuden Android-version. Käyttö- ja diagnostiikkatietojen poistaminen käytöstä ei vaikuta sovellusten keräämiin tietoihin.

Näin voit valita, lähetetäänkö Googlelle käyttö- ja diagnostiikkatietoja:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Turvallisuus ja yksityisyys ja sitten Lisää yksityisyysasetuksia ja sitten Käyttö- ja diagnostiikkatiedot.
  3. Laita Käyttö- ja diagnostiikkatiedot päälle tai pois päältä.

Vinkki: Jos jaat laitteesi, muut käyttäjäprofiilit voivat muuttaa asetusta.

Miten Google käyttää näitä tietoja

Google käyttää käyttö- ja diagnostiikkatietoja Google-sovellusten, Pixelin, Android-laitteiden ekosysteemin ja muiden tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen. Kaikkia tietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen avulla Google voi parantaa esimerkiksi näitä ominaisuuksia:

• Akun kesto: Google voi hyödyntää tietoja laitteen akkua eniten kuluttavista ominaisuuksista, jotta tavallisten ominaisuuksien akun käyttöä voidaan vähentää ja akun käyttöikää pidentää.
  • Laitteen kaatuminen tai pysähtyminen: Google voi käyttää laitteen kaatumiseen ja pysähtymiseen liittyviä tietoja Android-käyttöjärjestelmän vakauttamiseen.
  • Laitteen pitkäikäisyys: Google voi käyttää annettua dataa auttaakseen laitteita kestämään pidempään ja tarjotakseen pitkäaikaista ohjelmistotukea.

Osa kootuista tiedoista auttaa myös kumppaneitamme, kuten Android-kehittäjiä, parantamaan sovelluksiaan ja tuotteitaan.