Achtergronden maken of aanpassen (Pixel 6 en hoger, waaronder de Fold)

Belangrijk: Als batterijbesparing aanstaat, wordt de achtergrond gedimd.

Met nieuwe functies op je Pixel-telefoon kun je de functionaliteit op een creatieve manier personaliseren. Je kunt 3D-effecten en beweging aan je foto's toevoegen om unieke achtergronden te maken. Je kunt ook aangepaste achtergronden maken met de Emoji-werkplaats.

Leer in onze stapsgewijze tutorial hoe je aangepaste achtergronden op je Pixel Fold maakt.

Speciale effecten toevoegen aan fotoachtergronden (Pixel 6 en hoger, waaronder de Fold)
  1. Houd je vinger op een leeg gedeelte van het startscherm van je telefoon.
  2. Tik op Achtergrond en dan Mijn foto's.
  3. Selecteer een foto.
  4. Tik op Effecten .
  5. Zet Filmische achtergrond maken aan.
  6. Tik op Startscherm en dan Vergrendelscherm voor een voorbeeld van je achtergrond.
  7. Tik op Startscherm, Vergrendelscherm of Start- en vergrendelscherm om een achtergrondlocatie te selecteren.
Aangepaste achtergronden maken met de Emoji-werkplaats (Pixel 4a en hoger, waaronder de Fold)

Je kunt achtergronden maken en de gewenste emoji's, patronen en achtergrondkleuren kiezen. Deze aangepaste emoji-achtergronden kun je opslaan.

1. Een emoji kiezen

Je kunt zelf een emoji selecteren of een willekeurige verzameling ophalen.

1. Houd je vinger op een leeg gedeelte van het startscherm van je telefoon.
  2. Tik op Achtergrond en stijl en dan Achtergrond wijzigen en dan Emoji-werkplaats.
  3. Tik rechtsonder op Emoji bewerken en dan Klaar .
  4. Kies je emoji.
    • Voor een specifieke emoji: Selecteer deze via het toetsenbord. Je kunt maximaal 14 emoji's kiezen om je achtergrond te versieren.
    • Voor een willekeurige verzameling: Tik op Willekeurig.

2. Patroon en formaat kiezen

Nadat je een emoji-achtergrond hebt uitgezocht, kun je het patroon van je emoji's aanpassen.

1. Tik in het deelvenster onderaan op Patronen.
  2. Selecteer een patroonstijl.
  3. Pas het formaat van de emoji in het patroon aan met de schuifregelaar.

3. Een kleur selecteren

1. Tik in het deelvenster onderaan op Kleuren.
  2. Selecteer een achtergrondkleur.

4. Voorbeeld weergeven en achtergrond instellen

1. Als je een voorbeeld van je emoji-achtergrond wilt weergeven, tik je op Vergrendelscherm en dan Startscherm.
  2. Als het voorbeeld je bevalt, tik je op Achtergrond instellen.
  3. Tik op Startscherm of Start- en vergrendelscherm om een achtergrondlocatie te selecteren.
AI-achtergronden maken (Pixel 8 en Pixel 8 Pro)

Belangrijk: AI-achtergronden zijn misschien niet beschikbaar voor bepaalde accounttypen, zoals Family Link-accounts.

Je kunt generatieve AI gebruiken om aangepaste en unieke achtergronden te maken op basis van je eigen prompts. Je kunt:

• Toegang krijgen tot de nieuwe achtergrond via de huidige achtergrondopties.
  • De lege plekken invullen om een prompt te maken in een vooraf geschreven template.
  • Verschillende opties kiezen om het eindresultaat te verfijnen.
  • Gemaakte achtergronden opslaan zodat je ze later opnieuw kunt gebruiken.

Zo genereer je een AI-achtergrond:

1. Houd je vinger op een leeg gedeelte van het startscherm van je telefoon.
  2. Tik op Achtergrond en stijl en dan Meer achtergronden en dan AI-achtergrond.
  3. Kies een thema om je AI-gegenereerde achtergrond te maken.
  4. Tik op Inspireer me om een willekeurige achtergrond te krijgen voor de door jou gekozen prompt.
  5. Tik op een onderstreept woord in de prompt om specifieke opties te verkennen.
  6. Tik op Achtergrond maken om een achtergrond te genereren.
  7. Kies uit verschillende AI-gegenereerde achtergronden door naar links of rechts te swipen.
  8. Als je de achtergrond wilt instellen, tik je op Klaar en selecteer je Vergrendelscherm of Startscherm en dan Achtergrond instellen.

Tip: Als je de achtergrond gebruikt, wordt deze opgeslagen, zodat je die later opnieuw kunt gebruiken.

De klokstijl wijzigen in de nieuwste Android-versie
  1. Houd je vinger op een leeg gedeelte van het startscherm van je telefoon.
  2. Tik op Achtergrond en stijl en dan Vergrendelscherm.
  3. Swipe naar links of rechts boven het bijschrift Instellingen Kleur en grootte van klok om de stijlopties te bekijken.
  4. Tik op Kleur en selecteer de gewenste kleur.
    Tip: Gebruik de schuifregelaar om de kleur lichter of donkerder te maken.
  5. Tik op Grootte en selecteer de gewenste grootte.
    • Dynamisch: de grootte van de klok past zich aan de content van het vergrendelscherm aan
    • Klein
  6. Tik op de pijl-links Terug om de stijlwijzigingen op te slaan.