Gesplitst scherm gebruiken en schakelen tussen apps op je Pixel Fold

Dankzij nieuwe functies voor de Pixel Fold kun je efficiënt multitasken op je telefoon. In de modus voor gesplitst scherm kun je 2 apps tegelijk gebruiken. Met de taakbalk kun je snel schakelen tussen apps door op een icoon in de taakbalk te tikken.

2 apps tegelijk gebruiken met gesplitst scherm

Je kunt 2 apps tegelijk gebruiken als je telefoon in de modus voor gesplitst scherm staat.

Belangrijk: In de modus voor gesplitst scherm werkt de functie voor slepen en neerzetten alleen voor bepaalde apps.

1. Vouw je Pixel Fold open.
  2. Open een app.
  3. Swipe langzaam vanaf de onderkant van het scherm omhoog om de taakbalk te openen.
  4. Sleep in de taakbalk een 2e app naar een zijkant van het scherm.
  5. Zo stop je het gesplitste scherm:
    1. Gesplitst scherm sluiten: Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
    2. Gesplitst scherm sluiten en maar één app gebruiken: Sleep de app die je open wilt houden zodat deze het hele scherm bestrijkt.

Tip: Je kunt hetzelfde gesplitste scherm openen via het scherm met recente apps.

Schakelen tussen apps

Je kunt snel schakelen tussen apps door op een icoon in de taakbalk te tikken.

1. Swipe omhoog vanaf de onderrand van het scherm om de taakbalk te openen.
  2. Selecteer de app die je wilt openen.
    • Tik op Alle apps om apps te bekijken die niet zijn vastgezet op de taakbalk.
  3. De taakbalk wordt automatisch samengevouwen als je een nieuwe app selecteert.

Tip: Als je een app die in de taakbalk staat wilt wijzigen, houd je je vinger op de app en verplaats je deze naar het startscherm. Leer met onze stapsgewijze tutorial hoe je je taakbalk kunt aanpassen.