Veiledning om sikkerhet og forskrifter for 30 W USB-C-lader

Her finner du produktinformasjon

Sikkerhetsadvarsler

Riktig bruk og håndtering

Service og brukerstøtte

Informasjon om forskrifter

Begrenset garanti

Her finner du produktinformasjon

Denne veiledningen inneholder de grunnleggende sikkerhetsretningslinjene fra det trykte sikkerhets- og garantiheftet som følger med 30 W USB-C-laderen. Her finner du også informasjon om sikkerhet, forskrifter og garanti for 30 W USB-C-lader.

Informasjon om sikkerhet og forskrifter: g.co/pixel/safety.

Garantiinformasjon som gjelder for kjøpslandet ditt, inkludert veiledning for å fremsette krav: g.co/pixel/warranty.

Informasjon om økodesign (energikapasitet): g.co/ecodesign.

Sikkerhetsadvarsler

Advarsel ADVARSEL: HELSE- OG SIKKERHETSINFORMASJON: LES FØR BRUK FOR Å REDUSERE RISIKOEN FOR PERSONSKADE, UBEHAG, MATERIELLE SKADER, INKLUDERT SKADE PÅ 30 W USB-C-laderen SAMT TILBEHØR ELLER ANDRE TILKNYTTEDE ENHETER, OG ANDRE MULIGE FARER.

Håndtering

Vær varsom når du bruker 30 W USB-C-laderen. Du kan skade den hvis du demonterer, mister, bøyer, setter fyr på, knuser eller stikker hull på den. Ikke bruk ladere med skadet kabinett, skadede eller bøyde stikkontakter eller annen type fysisk skade. Hvis du bruker en skadet 30 W USB-C-lader, kan det føre til overoppheting eller personskade. Ikke utsett laderen for væske, noe som kan forårsake kortslutning og overoppheting. Slutt å bruke laderen hvis den blir våt. Ikke prøv å tørke den med en ekstern varmekilde. Ikke bruk laderen utendørs eller på våte steder, for eksempel i nærheten av en vask, et badekar eller en dusj. Ikke ta på laderen med våte hender.

30 W USB-C-laderen er utviklet for å fungere best ved temperaturer på 0–40 °C og skal oppbevares ved -30–70 °C. Ikke utsett 30 W USB-C-laderen for høyere temperatur enn 45 °C, for eksempel på dashbordet i en bil eller i nærheten av en varmeventil. Det kan skade 30 W USB-C-laderen, overopphete batteriet eller utgjøre en brannfare. Hold 30 W USB-C-laderen unna varmekilder og direkte sollys. Hvis enheten blir for varm, må du koble den fra strømkilden (hvis den er koblet til), flytte den til et kaldere sted og ikke bruke den før den har kjølt seg ned. 30 W USB-C-lader er konstruert for å fungere best opptil 5000 meter over havet.

Denne laderen er utviklet for bruk med Google USB-C®-enheter. Sørg for at laderen og enheten den er koblet til, er godt ventilert når de er i bruk eller lades. Bruk av skadede kabler eller ladere eller lading i fuktige omgivelser kan forårsake brann, elektrisk støt, personskade eller skade på enheten eller annen eiendom. Når du lader enheten, må du sjekke at laderen er koblet til et strømuttak i nærheten av enheten, og at den er lett tilgjengelig. Ikke lad enheten i direkte sollys.

30 W USB-C-lader er laget for å overholde spesifikasjonene for USB-C®. Det betyr at den håndterer følgende kombinasjoner av spenning (volt) og strømstyrke (ampere): 5 V / 3 A, 9 V / 3 A, 15 V / 2 A, 20 V / 1,5 A når den brukes med USB PD-kompatible enheter, og opptil 11 V / 3 A, 16 V / 2 A, 21 V / 1,5 A (maks. 30 W) for USB PD 3.0 PPS-kompatible enheter. Hvis du bruker denne laderen med enheter og kabler som ikke er kompatible med spenningen og strømmen på etiketten og/eller ikke er i samsvar med spesifikasjonene for USB-C, kan det føre til personskade og permanent skade på enheten og/eller laderen. Denne laderen er en sertifisert begrenset strømkilde (LPS) i henhold til IEC 60950-1 og klassifisert som PS2 i henhold til IEC 62368-1. Utgangsstrøm høyere enn 3 A aktiveres bare når du bruker en kabel som er klassifisert høyere enn 3 A, for eksempel en kabel med e-markør klassifisert som 5 A.

Reparasjon og service

Du må ikke prøve å reparere 30 W USB-C-laderen på egen hånd. Demontering av laderen kan forårsake personskade eller skade på laderen.

Kontakt kundeservice hvis 30 W USB-C-laderen ikke fungerer som den skal, eller hvis den er skadet. Du finner mer informasjon på g.co/pixelcare

Strømtilførsel til andre enheter

Denne laderen er utviklet for bruk med Google USB-C®-enheter. Sørg for at laderen og enheten den er koblet til, er godt ventilert når de er i bruk eller lades. Bruk av skadede kabler eller ladere eller lading i fuktige omgivelser kan forårsake brann, elektrisk støt, personskade eller skade på enheten eller annen eiendom. Når du lader enheten, må du sjekke at laderen er koblet til et strømuttak i nærheten av enheten, og at den er lett tilgjengelig. Ikke lad enheten i direkte sollys.

Når du kobler laderen fra et strømuttak, må du dra i laderen – ikke i kabelen. Ikke vri eller klem på USB-kabelen, og ikke tving en plugg inn i en port.

Langvarig varmeeksponering

Laderen genererer varme under vanlig bruk og overholder gjeldende standarder og grenser for overflatetemperatur. Unngå langvarig direkte eller indirekte hudkontakt når enheten er i bruk eller lades. Hvis du utsetter huden for varme overflater over lengre tid, kan det forårsake ubehag eller brannskader. Ikke sov på eller med laderen eller en enhet den lader, og ikke dekk dem til med teppe eller pute. Vær oppmerksom på dette hvis du har en fysisk tilstand som påvirker evnen din til å oppdage varme mot huden.

Sikkerhet for barn

Denne enheten er ikke et leketøy. 30 W USB-C-laderen kan inneholde (eller kan leveres med) små deler, plastelementer og deler med skarpe kanter som kan forårsake skade eller utgjøre kvelningsfare. Barn er blitt kvalt av ledninger og kabler. Hold 30 W USB-C-laderens ledninger og kabler utilgjengelige for barn (minst 0,9 meter unna), og ikke la dem leke med 30 W USB-C-laderen eller tilbehør. De kan skade seg selv eller andre, eller de kan ufrivillig ødelegge 30 W USB-C-laderen. Kontakt lege umiddelbart hvis små deler svelges.

Avhending, transport og resirkulering

Følg lokale forskrifter når du skal resirkulere eller kaste laderen. Ikke kast den i vanlig husholdningsavfall. Feil avhending kan føre til brann, eksplosjon og/eller andre farer. Laderen må ikke åpnes, knuses, varmes til over 45  ̊C eller brennes. Les mer om hvordan du kan resirkulere enheten, på g.co/HWRecyclingProgram.

Miljørestriksjoner

For å unngå skade på laderens deler eller interne kretser må du unngå å bruke eller oppbevare den i støvete, røykfylte, fuktige eller skitne omgivelser. Hold den unna varmekilder og direkte sollys.

Eksplosiv atmosfære

Ikke bruk laderen der brennbare materialer eller eksplosiver lagres (f.eks. på bensinstasjoner, drivstoffdepoter eller kjemiske anlegg). Du må ikke bruke den på steder hvor det foregår sprengningsarbeid eller er fare for eksplosjoner, for eksempel i områder hvor luften inneholder store mengder brennbare kjemikalier, damp eller partikler (for eksempel korn, støv eller metallpulver). Gnister i slike områder kan føre til eksplosjon eller brann, som kan resultere i personskade eller død. Følg alle varsler og skilt der slike farer kan være til stede.

Riktig bruk og håndtering

Følg disse retningslinjene når du bruker, oppbevarer eller rengjør laderen:

Driftstemperatur

Ikke bruk laderen ved omgivelsestemperaturer lavere enn 0 °C eller høyere enn 40 °C.

Vedlikehold og rengjøring

Koble laderen fra strømforsyningen før rengjøring, under tordenvær og når enheten ikke skal brukes i lengre perioder. Bruk en ren, myk og tørr klut til å rengjøre laderen. Ikke bruk kjemiske vaskemidler eller pulver eller andre kjemiske midler (for eksempel benzen) til å rengjøre laderen.

Service og brukerstøtte

30 W USB-C-lader må bare repareres av Google eller en Google-autorisert tjenesteleverandør. For å få hjelp og brukerstøtte på nettet, gå til g.co/pixel/help.

Informasjon om forskrifter

Informasjon om forskrifter, sertifisering og samsvarsmerker som er spesifikke for 30 W USB-C-lader, er tilgjengelig på laderen.

EMC-samsvarserklæring

Viktig: Det er dokumentert at denne enheten overholder kravene til elektromagnetisk kompatibilitet under forhold som omfattet bruk av godkjente eksterne enheter og skjermede kabler mellom systemkomponenter. Det er viktig at du bruker kompatible eksterne enheter og skjermede kabler mellom systemkomponenter, for å redusere muligheten for interferens med radioer, TV-er og andre elektroniske enheter.

Endringer eller modifiseringer av dette produktet som ikke er autorisert av Google, kan ugyldiggjøre samsvaret med kravene til elektromagnetisk kompatibilitet og oppheve retten din til å bruke laderen.

Informasjon om forskrifter: USA

Overholdelse av FCC-regelverket

Merk: Dette utstyret er testet, og det overholder grensene for digitale enheter i klasse B, i henhold til del 15 av FCC-reglene. Grensene er utarbeidet for å gi rimelig beskyttelse mot skadelige forstyrrelser i boliginstallasjoner. Utstyret genererer, bruker og kan utstråle radiofrekvensenergi, og hvis det ikke installeres og benyttes i samsvar med instruksjonene, kan det forårsake skadelige forstyrrelser av radiokommunikasjon. Det er imidlertid ingen garanti for at signalstøy ikke oppstår i en bestemt installasjon. Hvis utstyret forårsaker uønskede forstyrrelser som påvirker radio- eller TV-mottak (kan sjekkes ved å slå utstyret av og på igjen), oppfordres brukeren til å forsøke å korrigere forstyrrelsen på en av følgende måter:

• Snu eller flytt mottakerantennen.
  • Øk avstanden mellom utstyret og mottakeren.
  • Koble utstyret til en stikkontakt i en annen krets enn den mottakeren er koblet til.
  • Få hjelp fra forhandleren eller en erfaren radio- eller TV-tekniker.

Endringer eller modifiseringer som ikke er uttrykkelig godkjent av Google, kan føre til at brukeren mister retten til å bruke utstyret.

Denne enheten oppfyller del 15 av FCC-reglene. Bruken er underlagt disse to vilkårene:

1. Disse enhetene skal ikke skape skadelige forstyrrelser.
  2. Disse enhetene må tåle eventuell signalstøy som mottas, inkludert signalstøy som kan forårsake uønsket drift.

Modellnummer: G9BR1
Produktnavn: 30 W USB-C-lader

Ansvarlig part
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043, USA

Kontakt: g.co/pixel/contact

Informasjon om forskrifter: Canada

Industry Canada, klasse B

Denne enheten overholder ICES-003-grensene for klasse B.

30 W USB-C-lader overholder de lisensfrie RSS-standardene fra ISED. Bruken er underlagt to betingelser: (1) Denne enheten skal ikke forårsake signalstøy, og (2) denne enheten må godta eventuell signalstøy som mottas, inkludert signalstøy som kan forårsake uønsket drift.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio;exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:

(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et

(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Informasjon om forskrifter: Storbritannia

Merknad om overholdelse av regler i Storbritannia

Google LLC erklærer herved at typen G70KK for elektrisk utstyr er i samsvar med forordning 2016 nr. 1091, forskrifter om elektrisk utstyr (sikkerhet), og forordning 2016 nr. 1101, forskrifter om elektromagnetisk kompatibilitet. Du kan se den fullstendige samsvarserklæringen på g.co/pixel/conformity.

Overholdelse av RoHS-direktivet

Dette produktet er i samsvar med forordning 2012 nr. 3032, forskriftene om begrensning av bruken av visse farlige stoffer i elektrisk og elektronisk utstyr.

Britisk REACH

Britisk REACH (registrering, vurdering, autorisasjon og begrensning av kjemikalier, forordning 2020 nr. 1577) er det britiske regelverket for kjemiske stoffer. Google overholder alle kravene i denne forordningen, og vi jobber for å gi kundene våre informasjon om tilstedeværelsen av stoffer som gir grunn til svært alvorlig bekymring (SVHC-stoffer) i henhold til REACH. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte Google på Env-Compliance@google.com.

Storbritannia: «Waste Electric and Electronic Equipment Regulations»

WEEE-symbolet til venstre betyr at lokale lover og forskrifter tilsier at produktet ikke skal kastes i vanlig husholdningsavfall. Når dette produktet til slutt må kastes, tar du det med til en offentlig godkjent gjenvinningsstasjon for sikker kassering eller resirkulering. Kildesortering og resirkulering av produktet og det elektriske tilbehøret bidrar til å bevare naturressurser og beskytte folks helse samt miljøet.

Testsammendrag for utforming av eksterne strømkilder for forordning 2010 nr. 2617, økodesigndirektivet og forskrifter

Publisert informasjon Verdi og presisjon Enhet

Produsentens navn eller varemerke, kommersielt registreringsnummer og adresse

Google LLC
Kommersielt registreringsnummer: 3582691
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043
USA

-

Modellidentifikatorer

G70KK

-

Inngangsspenning

230

V ~

Inngangsfrekvens (vekselstrøm)

50

Hz

Utgangsspenning

For USB PD-kompatible enheter: 5,0, 9,0, 15,0, 20,0
For USB PD 3.0 PPS-kompatible enheter: opptil 11,0, 16,0, 21,0

V ⎓

Utgangsstrøm

For USB PD-kompatible enheter
3,0 (5,0 V ⎓)
3,0 (9,0 V ⎓)
2,0 (15,0 V ⎓)
1,5 (20,0 V ⎓)
For USB PD 3.0 PPS-kompatible enheter
3,0 (11,0 V ⎓)
2,0 (16,0 V ⎓)
1,5 (21,0 V ⎓)

A

Utgangseffekt

For USB PD-kompatible enheter
15,0 (5,0 V ⎓)
27,0 (9,0 V ⎓)
30,0 (15,0 V ⎓)
30,0 (20,0 V ⎓)
For USB PD 3.0 PPS-kompatible enheter
30,0 (11,0 V ⎓)
30,0 (16,0 V ⎓)
30,0 (21,0 V ⎓)

W

Gjennomsnittlig aktiv effektivitet

82,9

%

Effektivitet ved lav belastning (10 %)

78,4

%

Strømforbruk uten belastning

0,03

W

Produsent: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043

Google Commerce Limited i Storbritannia, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9TQ

Informasjon om forskrifter: EU

Merknad om EU-samsvar

Google LLC erklærer herved at ladertypene GLE6S og G70KK er i samsvar med direktiv 2014/35/EU (lavspenningsdirektivet) og 2014/30/EU (EMC-direktivet). Du kan se den fullstendige samsvarserklæringen på g.co/pixel/conformity.

Testsammendrag for utforming av eksterne strømkilder i henhold til kommisjonsforordning (EU) 2019/1782

Publisert informasjon Verdi og presisjon Enhet

Produsentens navn eller varemerke, kommersielt registreringsnummer og adresse

Google LLC
Kommersielt registreringsnummer: 3582691
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043
USA

-

Modellidentifikatorer

GLE6S, G70KK

-

Inngangsspenning

230

V ~

Inngangsfrekvens (vekselstrøm)

50

Hz

Utgangsspenning

For USB PD-kompatible enheter: 5,0, 9,0, 12,0, 15,0, 20,0
For USB PD 3.0 PPS-kompatible enheter: opptil 11,0, 16,0, 21,0

V ⎓

Utgangsstrøm

For USB PD-kompatible enheter
3,0 (5,0 V ⎓)
3,0 (9,0 V ⎓)
2,0 (15,0 V ⎓)
1,5 (20,0 V ⎓)
For USB PD 3.0 PPS-kompatible enheter
3,0 (11,0 V ⎓)
2,0 (16,0 V ⎓)
1,5 (21,0 V ⎓)

A

Utgangseffekt

For USB PD-kompatible enheter
15,0 (5,0 V ⎓)
27,0 (9,0 V ⎓)
30,0 (15,0 V ⎓)
For USB PD 3.0 PPS-kompatible enheter
30,0 (11,0 V ⎓)
30,0 (16,0 V ⎓)
30,0 (21,0 V ⎓)

W

Gjennomsnittlig aktiv effektivitet

82,9

%

Effektivitet ved lav belastning (10 %)

78,4

%

Strømforbruk uten belastning

0,03

W

Overholdelse av RoHS-direktivet

Dette produktet er i samsvar med direktiv 2011/65/EU av Europaparlamentet og Europarådet 8. juni 2011, om begrensning av bruk av visse farlige stoffer i elektrisk og elektronisk utstyr (RoHS), herunder eventuelle endringer.

REACH

REACH (forordning (EF) nr. 1907/2006 om registrering, vurdering og godkjenning av samt begrensninger for kjemikalier) er EUs regelverk for kjemiske stoffer. Google overholder alle kravene i denne forordningen, og vi jobber for å gi kundene våre informasjon om tilstedeværelsen av stoffer som gir grunn til svært alvorlig bekymring (SVHC-stoffer) i henhold til REACH. For mer informasjon kan du kontakte Google på Env-Compliance@google.com.

Produsent: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043

Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irland

Informasjon om forskrifter: India

Erklæring om gjenvinning og håndtering av elektronisk avfall

I India betyr denne etiketten at produktet ikke skal kastes sammen med husholdningsavfall. Det skal kasseres på et egnet anlegg for gjenvinning og resirkulering.

Google erklærer at enheten er konstruert og produsert i samsvar med reglene fra 2016 for håndtering av elektronisk avfall (heretter omtalt som «reglene», og samsvarer spesielt med regel 16 (1) om reduksjon av bruk av helse- og miljøfarlige stoffer i produksjon av elektrisk og elektronisk utstyr, og maksimale tillatte konsentrasjonsnivåer i henhold til vekt i homogene materialer (bortsett fra unntakene nevnt i oversikt II).

Feil håndtering og kassering, utilsiktet ødeleggelse, skade eller feil resirkulering av elektronisk avfall kan føre til farer, inkludert, men ikke begrenset til, brannfare, eksplosjonsfare og/eller andre farer. Ukontrollert kasting av avfall kan være skadelig for miljøet, ettersom det hindrer gjenbruk av ressurser. Noe elektronisk avfall kan inneholde farlige kjemikalier som, når de kastes på en uegnet måte, kan gjøre vann, jord og andre naturressurser giftige. Feil kassering kan føre til skade på planter, dyr og mennesker.

Informasjon om forskrifter: Taiwan

RoHS for Taiwan

Utstyrsnavn: 30 W USB-C-lader, Typeklassifisering: G9BR1
設備名稱 :30W USB-C 充電器,型號(型式):G9BR1

單元\
Enhet
限用物質及其化學符號
Begrensede stoffer og kjemiske symboler

Bly
(Pb)

Kvikksølv
(Hg)

Kadmium
(Cd)
六價鉻
Heksavalent
krom
(Cr+6)
多溴聯苯
Polybromerte
bifenyler
(PBB)
多溴二苯醚
Polybromerte
difenyletere
(PBDE)
外殼 Kabinett O O O O O O
電子元件 Elektronisk komponent O O O O O
連接器 Kobling O O O O O
電路板 Kretskort O O O O O O
變壓器 Transformator O O O O O O
塑膠件 Plastkomponenter O O O O O O
包裝 Emballasje O O O O O O
其它 Annet O O O O O O

備考1.〝超出0.1 wt %〞及〝超出0.01 wt %〞係指限用物質之百分比含量超出百分比含量基準值。
Merknad 1: «Overstiger 0,1 wt%» og «overstiger 0,01 wt%» indikerer at prosentinnholdet av det begrensede stoffet overstiger referanseprosentverdien for tilstedeværelse.

備考2.〝O〞係指該項限用物質之百分比含量未超出百分比含量基準值。
Merknad 2: «O» indikerer at prosentinnholdet av det begrensede stoffet ikke overstiger referanseprosentverdien for tilstedeværelse.

備考3.〝-〞係指該項限用物質為排除項目。
Merknad 3: «–» indikerer at det begrensede stoffet er i samsvar med unntaket.

Begrenset garanti

Den begrensede garantien er også tilgjengelig i Googles senter for maskinvaregaranti.

Pixel, Google, G-logoen og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere.