Puheen ja tekstin kääntäminen Pixel-puhelimella

Voit kääntää käynnissä olevia tekstikeskusteluja ja videoita Pixel 6:lla ja uudemmilla puhelimilla (myös Fold). Katso, miten voit pyytää Google Assistantia kääntämään keskustelusi tulkkaustilassa.

Livekäännöksen käyttöönotto

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Live Kääntäjä.
  3. Laita Käytä livekäännöstä päälle. Livekäännös on oletuksena päällä.
  4. Valinnainen: Näin voit määrittää toissijaisen kohdekielen:
    1. Valitse Käännöksen kieli:.
    2. Valitse haluamasi kieli.
    3. Valitse Valitse kieli.
  5. Valinnainen: Lisää muita kohdekieliä:
    1. Valitse Lisää kieli.
    2. Valitse haluamasi kieli.
    3. Valitse Valitse kieli.

Livekäännöksen tukemat kielet

• Chat: AR, DA, DE, EN, ES, FA, FR, HI, IT, JP, KO, NL, PL, PT, RU, SV, TH, TR, VI, zh_CN ja zh-TW
  • Media: DE, EN, ES, FR, IT ja JP
  • Tulkkaustila: DE, EN, ES, FR, IT ja JP

Tekstiviestien kääntäminen

Kun laitat livekäännöksen päälle, voit kääntää tekstiviestejä joissakin chat-sovelluksissa. Kaikki käännökset tehdään laitteella.

Vaihda alkuperäisen ja valitsemasi kielen välillä napauttamalla kielikuplaa.

Kieliasetusten päivittäminen:

1. Avaa vieraskielinen tekstikeskustelu.
  2. Napauta käännöskuvaketta.
  3. Valitse kielet avattavasta valikosta Dropdown.

Yksittäisen viestin kääntäminen:

1. Avaa vieraalla kielellä oleva tekstiviesti.
  2. Valitse teksti pitämällä viestiä painettuna.
  3. Valitse Kopioi .
  4. Valitse Käännä kopioitu teksti.

Vinkki: Jos haluat kääntää kokonaisen sivun, valitse avattava valikko Dropdown ja sitten Käännä koko sivu.

Tekstin kääntäminen kameralla

Voit kääntää kamerallasi esineissä, kuten ruokalistoissa ja kylteissä, olevaa tekstiä.

1. Valitse Pixel-hakukentästä Lens Google Lens.
  2. Ota kuva sanoista, jotka haluat kääntää.

Median tekstitysten kääntäminen

Napauta livetekstitystä, jos haluat vaihtaa tekstityskieltä esimerkiksi videoissa, podcasteissa, videopuheluissa ja ääniviesteissä. Voit laittaa livetekstityksen päälle painamalla äänenvoimakkuuspainiketta ja valitsemalla Livetekstitys Livetekstitykset. Lue lisää Livetekstityksestä.

Livekäännösten näyttäminen tulkkaustilassa Pixel Foldissa

Voit laittaa Pixel-puhelimella tulkkaustilan päälle Google Assistantin kautta ja näyttää käännöksen toiselle henkilölle. Lue lisää keskustelujen kääntämisestä tulkkaustilassa.

Tärkeää: Saat parhaan käännöksen varmistamalla, että mikrofoni ei ole peitettynä, kun käytät Dual Screeniä.

Näin voit kääntää Google Assistantin kautta:

1. Avaa puhelin kokonaan.
  2. Sano "Hey Google" ja jokin komento, esimerkiksi
    • ”Be my Italian interpreter."
    • “How do I say "house" in Spanish?”
    • “Turn on interpreter mode.” Valitse käännöksen kieli.
  3. Valitse näytön alareunasta Dual Screen ja sitten Mikrofoni .
  4. Puhu omalla kielelläsi. Ulkonäyttö näyttää puheesi käännöksen toiselle henkilölle.

Voit estää käännöksen ulkonäytöllä seuraavasti:

• Napauta kaksoisnäytön painiketta uudelleen
  • Vaihda sovellusta
  • Sulje sovelluksia
  • Taita puhelin