Om du behöver hjälp med Kamera på en annan telefon än Pixel besöker du hjälpcentret för Kamera från Google.

Fotografera i svagt ljus eller på natten med en Pixel-telefon eller -surfplatta

När enheten står stadigt kan du ta bilder utan blixt i svag belysning eller på natthimlen. Läs mer om hur du öppnar Kamera-appen på en Pixel-telefon.

Ta foton i svagt ljus med mörkerläget
  1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Tryck på Mörkerläge i lägessnurran.
  3. Tryck på Ta foto Mörkerläge.
  4. Håll telefonen stilla i några sekunder medan fotot tas.

Tips! Om du vill spela in timelapse-videor i mörkret med mörkerläget kan du läsa mer om hur du spelar in en video med mörkerläget.

Så här inaktiverar du automatiskt mörkerläge i fotoläget:

1. Tryck på Mörkerläge till höger.
  2. Justera genom att dra reglaget från Max till Av.
  3. Tryck på Inställningar .
  4. Ställ in Mer ljusInget.

Tips!

• Mörkerläget aktiveras automatiskt när du tar ett foto i svagt ljus och foto- eller porträttläget är aktiverat.
  • När kamerablixten är på fungerar inte automatiskt mörkerläge.
Så här inaktiverar du alternativet Mer ljus:
  1. Öppna Kamera-appen .
  2. Tryck på Inställningar nere till vänster följt av Mer ljus.
  3. Inaktivera Mer ljus.

Ta foton av natthimlen med nattfotoläget

Med Pixel-enheten kan du ta bilder av natthimlen. Åk utanför staden till ett område utan konstbelysning när du gör detta. Om du ska fotografera stjärnorna tar du bilderna minst 45–90 minuter efter solnedgången.

Viktigt! På Pixel 4a (5G) och senare fungerar nattfotoläget bara när zoomnivån är lika med eller större än 1x.

Så här tar du ett foto:

1. Ställ dig någonstans där det är mörkt.
  2. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  3. Tryck på Mörkerläge.
  4. Placera enheten stadigt, t.ex. på en sten eller ett stativ. Använd inte handen som stöd.
  5. När enheten är stilla och redo ändras slutaren till nattfotoläget .
  6. Tryck på slutaren.
  7. Rör inte vid enheten förrän fotot har tagits. En nedräkningstimer visas på enheten.

Så här inaktiverar du automatisk timelapse:

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Tryck på Inställningar nere till vänster följt av Fler inställningar följt av Avancerat Mer.
  3. Inaktivera Aktivera timelapse för nattfotoläget.

Tips för att förbättra dina foton av natthimlen

Du får bästa möjliga foton av natthimlen om du förbereder dig för att fotografera utomhus och justerar enhetens inställningar.

Förberedelser för att fotografera utomhus
  • Planera i förväg så att du vet när och var stjärnor och stjärnbilder syns. Ladda ned en app med en stjärnkarta om du behöver hjälp.
  • Kolla väderprognosen. Det blir svårare att se månen eller stjärnorna om det är molnigt.
  • Åk utanför staden så att du kommer bort från all konstbelysning. Ljuset gör att stjärnorna syns sämre. Leta efter en karta över ljusföroreningar i området om du behöver hjälp.
  • Placera enheten så att den står stadigt eller använd ett stativ. Rör inte vid enheten och försök inte stötta den med handen.
  • Om det är blåsigt flyttar du enheten närmare marken eller skyddar den från vinden. Det fungerar bäst om enheten är stilla.
    • Tips! Ställ in självutlösaren på tre sekunder så att enheten hinner stabilisera sig. Bilden tas tre sekunder efter att du trycker på Ta foto Mörkerläge.
Justera enhetens inställningar
  • Minska skärmens ljusstyrka. När skärmen är mörkare blir det enklare för ögonen att ställa om till mörkerseende. Läs mer om hur du ändrar skärminställningarna.
  • Aktivera Mörkt tema. Läs mer om hur du ändrar skärminställningarna.
  • Ställ in skärpan på långt avstånd. Med den inställningen kan skärpan ställas in på något som är längre bort än 4 meter, till exempel natthimlen. Så här ändrar du skärpedjupet:
    1. I appen Kamera Google Kamera.
    2. Tryck på Mörkerläge i snurran i fotoläget.
    3. Tryck på Inställningar nere till vänster.
    4. Tryck på Långt vid Fokus.

Justera ljusstyrka eller skuggor

För Pixel 4 och tidigare:

Tryck länge på skärmen för att justera ljusstyrka, skuggor och färgnyansens temperatur.

• Justera ljusstyrkan: Flytta skjutreglaget (till höger) som minskar eller ökar ljusstyrkan Ljusstyrka.
  • Justera skuggor: Flytta skjutreglaget (till höger) som minskar eller ökar skuggor Skuggor.

För Pixel 4a 5G och senare:

För att justera ljusstyrka, skuggor och färgnyansens temperatur trycker du på Redigera Justera volym nere till höger följt av Justera.

• Justera ljusstyrkan: Tryck på Ljusstyrka Ljusstyrka längst ned.
    • Flytta skjutreglaget för att minska eller öka ljusstyrkan.
  • Justera skuggor: Tryck på Skuggor längst ned.
    • Flytta skjutreglaget för att minska eller öka skuggor.