Jos tarvitset tukea muun kuin Pixel-puhelimen kameran kanssa, siirry Google Kameran ohjekeskukseen

Kuvien ottaminen hämärässä tai yöllä Pixel-puhelimella tai ‑tabletilla

Kun laitteesi on vakaa, voit ottaa kuvia hämärässä tai yötaivaasta ilman salamaa. Lue lisää Kamera-sovelluksen avaamisesta Pixel-puhelimella.

Kuvien ottaminen hämärässä Yönäkymän avulla
  1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse kuvatilan karusellista Yönäkymä.
  3. Napauta kuvauspainiketta Yönäkymä.
  4. Pysy paikallasi muutaman sekunnin ajan, kun laite ottaa kuvaa.

Vinkki: Jos haluat kuvata nopeutettuja videoita pimeässä Yönäkymän avulla, katso ohjeet videon kuvaamiseen Yönäkymällä.

Näin voit laittaa automaattisen Yönäkymän pois päältä kuvatilassa:

1. Valitse oikealta Yönäkymä .
  2. Muuta asetusta vetämällä liukusäädintä maksimiarvosta nollaa kohti.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Lisää valoasetuksia ‐kohdasta Ei mitään.

Vinkkejä:

• Kun otat kuvaa hämärässä ja kuva- tai muotokuvatila on päällä, Yönäkymä menee päälle automaattisesti.
  • Kun kameran salama on päällä, automaattinen Yönäkymä ei toimi.
Näin voit laittaa Lisää valoa ‐asetuksen pois päältä:
  1. Avaa Kamera-sovellus .
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Asetukset ja sitten Lisää valoa.
  3. Laita Lisää valoa pois päältä.

Yötaivaan kuvaaminen astrokuvauksella

Voit ottaa Pixel-laitteella kuvia yötaivaasta. Tätä varten kannattaa mennä pois kaupungista valosaasteen välttämiseksi. Jos haluat ottaa kuvia tähdistä, odota ainakin 45–90 minuuttia auringonlaskun jälkeen.

Tärkeää: Pixel 4a 5G:ssä ja uudemmissa puhelimissa astrokuvaus toimii vain zoomausasetuksilla, joissa zoomaussuhde on vähintään 1-kertainen.

Kuvan ottaminen:

1. Mene pimeälle alueelle.
  2. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  3. Valitse Yönäkymä.
  4. Aseta laite tasaiselle alustalle, kuten kivelle tai kolmijalan varaan. Älä pidä sitä kädessäsi.
  5. Kun laite on paikallaan ja valmiina, suljin vaihtaa astrokuvaustilaan .
  6. Valitse Suljin.
  7. Älä kosketa laitetta ennen kuin kuva on otettu. Laitteessa näkyy ajastin.

Näin laitat automaattisen nopeutetun kuvan pois päältä:

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Asetukset ja sitten Lisää asetuksia ja sitten Tarkemmat asetukset Lisää.
  3. Poista valinta Ota nopeutettu kuva käyttöön astrokuvausta varten.

Parempia kuvia yötaivaasta

Voit valmistautua ulkokuvaukseen ja säätää laitteen asetuksia, jotta saat yötaivaasta mahdollisimman hyviä kuvia.

Ulkokuvaukseen valmistautuminen
  • Suunnittele etukäteen niin tiedät, milloin ja mistä löydät tähdet ja tähdistöt. Lataa avuksi tähtikarttasovellus.
  • Tarkista sääennuste. Jos taivas on pilvinen, kuun ja tähtien löytäminen on vaikeampaa.
  • Ota etäisyyttä kaupungin valoihin ja muuhun keinovalaistukseen. Valosaaste hankaloittaa tähtien näkemistä. Etsi avuksi alueesi valosaastekartta.
  • Aseta laite tasaista alustaa vasten tai käytä kolmijalkaa. Älä koske laitteeseen tai kannattele sitä kädessäsi.
  • Jos sää on tuulinen, siirrä laite lähemmäs maata tai suojaa laite tuulelta. Laite toimii parhaiten, kun se on täysin paikallaan.
    • Vinkki: Paranna laitteen vakautta käyttämällä kolmen sekunnin itselaukaisinta. Laite ottaa kuvan kolme sekuntia kuvanottopainikkeen Yönäkymä painamisen jälkeen.
Laitteen asetusten muuttaminen
  • Näytön kirkkauden vähentäminen: Tummempi näyttö voi auttaa silmiäsi sopeutumaan ympäröivään pimeyteen. Katso, miten voit muuttaa näytön asetuksia.
  • Laita tumma teema päälle. Katso, miten voit muuttaa näytön asetuksia.
  • Tarkenna kauas. Kun muutat asetusta, kamera tarkentaa mihin tahansa yli neljän metrin päässä olevaan kohteeseen, kuten yötaivaaseen. Tarkennuksen muuttaminen:
    1. Kamera-sovelluksella Google Kamera:
    2. Valitse kuvatilan karusellista Yönäkymä.
    3. Napauta vasemmasta alareunasta Asetukset .
    4. Valitse Tarkenna-kohdasta Kaukana .

Kirkkauden ja varjojen säätäminen

Pixel 4 ja vanhemmat:

Jos haluat säätää kirkkautta, varjoja ja värisävyn lämpötilaa, kosketa näyttöä pitkään.

• Säädä kirkkautta: Lisää tai vähennä kirkkautta Kirkkaus oikealla olevalla liukusäätimellä.
  • Säädä varjostusta: Lisää tai vähennä varjostusta Varjostus oikealla olevalla liukusäätimellä.

Pixel 4a 5G ja uudemmat:

Jos haluat säätää kirkkautta, varjoja ja värisävyn lämpötilaa, valitse oikeasta alareunasta Muokkaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Säädä.

• Säädä kirkkautta: Valitse alareunasta Kirkkaus Kirkkaus.
    • Voit lisätä tai vähentää kirkkautta liukusäätimellä.
  • Säädä varjokohtia: Valitse alareunasta Varjokohdat .
    • Lisää tai vähennä varjoja liukusäätimellä.