Om du behöver hjälp med Kamera på en annan telefon än Pixel besöker du hjälpcentret för Kamera från Google.

Spela in video på en Pixel-telefon

Du kan spela in video i realtid och slowmotion på telefonen eller surfplattan. Du kan även spela in timelapse-videor som rör sig mycket snabbt när du spelar upp dem. Läs mer om hur du öppnar Kamera-appen.

Obs!

Take videos with your camera

Spela in en video

Obs! När du spelar in en video stängs aviseringsljuden av så att de inte stör.

Du kan snabbt spela in en video genom att öppna Kamera-appen och trycka länge på Ta foto Slutare.

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Om du använder fotoläget kameraläge ska du byta till videoläget Öppna videoläge.
  3. Starta inspelningen genom att trycka på Spela in Spela in.
    • Om du vill stoppa inspelningen så att det blir ett klipp i videon trycker du på Pausa Pausa. Tryck på Spela in Spela in när du vill börja spela in igen.
    • Om du vill ta ett högupplöst foto medan du spelar in en video trycker du på Ta foto Slutare.
  4. Stoppa inspelningen genom att trycka på Stoppa Stoppa.

Tips! Du kan ändra kamerainställningarna, till exempel om du vill använda rutnät eller blixt. Läs mer om hur du ändrar hur kameran spelar in.

Använda videoeffekter

Gör en video jämnare (Pixel 3a och senare)

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera. Läs mer om hur du öppnar Kamera-appen på en Pixel-telefon.
  2. Om du använder fotoläget kameraläge byter du till videoläget Öppna videoläge.
  3. Tryck på Videoinställningar nere till vänster följt av Stabilisering .
  4. Välj typ av stabilisering.
    • Tryck på Standard om du vill fånga mindre rörelser.
    • Endast Pixel 4a (5G) eller senare: Om du vill ta stillbilder trycker du på Lås .
    • Endast Pixel 4a (5G) eller senare: Tryck på Aktiv om du vill fånga större rörelser.
  5. Du kan justera stabiliseringsnivån för varje läge.

Använda filmiska videoeffekter (Pixel 7 och Pixel 7 Pro)

När du spelar in i filmiskt läge kan du göra bakgrunden oskarp och behålla motivet i fokus. Så här aktiverar du filmläget:

1. Öppna appen Kamera Google Kamera på telefonen.
  2. Om du använder kameraläget kameraläge byter du till videoläget Öppna videoläge.
  3. Svep till läget Filmisk oskärpa.
  4. Tryck på slutaren för att spela in.
  5. Tryck på motivet för att ställa in fokus.

Spela in video med starkare färger (Pixel 7 och Pixel 7 Pro)

När du spelar in video i HDR får du starkare färger. Så här aktiverar du 10-bit HDR-video:

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Om du använder fotoläget kameraläge byter du till videoläget Öppna videoläge.
  3. Tryck på Videoinställningar nere till vänster.

Spela in video i hög upplösning (Pixel 7 och Pixel 7 Pro)

Du kan spela in i 4K med upp till 60 bildrutor per sekund med vilket som helst av telefonens objekt. Så här aktiverar du högupplöst video:

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Om du använder kameraläget kameraläge byter du till videoläget Öppna videoläge.
  3. Tryck på Videoinställningar nere till vänster.
    • Aktivera 4K under Upplösning.
    • Aktivera 60 FPS under Bildrutor per sekund.
Spela in video i slowmotion

Så här spelar du in en video i slowmotion:

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Om du använder fotoläget kameraläge byter du till videoläget Öppna videoläge.
  3. Byt till Slowmotion.
  4. Starta inspelningen genom att trycka på Spela in Spela in.
    • Om du vill ta ett högupplöst foto medan du spelar in en video i slowmotion trycker du på Ta foto Ta ett foto.
  5. Stoppa inspelningen genom att trycka på Stopp Stoppa.

Tips! Om du vill spela in något som rör sig mycket snabbt i slowmotion väljer du 1/8x.

Spela in video med intervallinspelning

Om du vill spela in något över tid, till exempel en solnedgång, gör du så här:

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Om du använder fotoläget kameraläge byter du till videoläget Öppna videoläge följt av Timelapse.
  3. Välj en inställning för hur snabbt tiden ska förflyta genom att trycka på Auto nere till höger.
  4. Välj ett alternativ. Exempel:
    • Tryck på 5x om 50 sekunder i verkligheten ska bli 10 sekunder video.
    • Tryck på 120x om 20 minuter i verkligheten ska bli 10 sekunder video.
  5. Tryck på Spela in Spela in.
    • Om du vill ta ett foto med hög upplösning medan du spelar in en video med timelapse trycker du på Ta foto Ta ett foto.
  6. Stoppa inspelningen genom att trycka på Stoppa Stoppa.

Tips! Om du är osäker på vilken hastighet du ska välja eller hur länge du ska spela in trycker du på Auto.

Så här aktiverar du mörkerläget med timelapse:

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Om du använder fotoläget kameraläge byter du till videoläget Öppna videoläge följt av Timelapse.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar nere till vänster följt av Mer ljus.
  4. Tryck på Mörkerläge .
  5. Tryck på Spela in Spela in. Håll telefonen stilla medan videon spelas in.
  6. Stoppa inspelningen genom att trycka på Stoppa Stoppa.
Spela in en video med förstärkt verklighet
Du kan även spela in en AR-video på Pixel-telefonen. Läs mer om hur du använder förstärkt verklighet (AR) på Pixel-telefonen.