Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

De beste foto's van vaak vastgelegde gezichten vinden

Je kunt de camera op je Pixel 4 of hoger, waaronder de Fold, de beste foto's laten herkennen en aanbevelen van de gezichten die je het meest fotografeert of opneemt.

Als de camera andere opnamen in je foto's of snelle video's vindt en aanbeveelt, heeft de camera foto's herkend van de gezichten die je vaak vastlegt. Daarna beveelt de camera betere foto's van die gezichten aan.

Als je Vaak gefotografeerde gezichten aanzet, slaat je camera gegevens op over de gezichten die je fotografeert of opneemt. Alle gegevens van gezichten worden op je apparaat opgeslagen en niet naar Google gestuurd. Als je 'Vaak gefotografeerde gezichten' uitzet, worden je gegevens verwijderd.

Zo zet je 'Vaak gefotografeerde gezichten' aan:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen en dan Meer instellingen.
  3. Tik op Vaak gefotografeerde gezichten.
  4. Zet Vaak gefotografeerde gezichten aan.

Tip: Op de Pixel 6 en hoger, waaronder de Pixel Fold, kan de camerafunctie 'Vaak gefotografeerde gezichten' ook zorgen dat huidskleuren nauwkeuriger in beeld worden gebracht.