Om du behöver hjälp med Kamera på en annan telefon än Pixel besöker du hjälpcentret för Kamera från Google.

Skanna dokument med en Pixel-telefon eller -surfplatta

Du kan göra en digital kopia av ett fysiskt dokument med din Pixel-telefon eller -surfplatta.

Skanna ett dokument med Kamera-appen

1. Öppna Google Kamera-appen på en Pixel-telefon eller -surfplatta.
  2. Rikta enhetens kamera mot ett dokument. Vänta tills uppmaningen Skanna dokument visas.
  3. Tryck på Skanna dokument.
    • Följ anvisningarna på skärmen.
  4. Om du vill rensa någon del av dokumentet trycker du på Rensa följt av Använd längst ned.
  5. Spara dokumentet genom att trycka på Klar uppe till höger följt av välj alternativet Spara, Ladda ned, eller Dela.

Skanna ett dokument med Drive-appen

1. Tryck på Drive Ikon för Google Drive på en Pixel-telefon eller -surfplatta.
  2. Välj ett alternativ nere till höger om du vill skanna ett dokument:
    • Tryck på Plus Lägg till följt av Skanna Scan.
    • Tryck på Kamera .
  3. Rikta enhetens kamera mot ett dokument. Vänta tills uppmaningen Skanna dokument visas.
  4. Tryck på Skanna dokument.
    • Följ anvisningarna på skärmen.
  5. Om du vill rensa någon del av dokumentet trycker du på Rensa följt av Använd längst ned.
  6. Spara dokumentet genom att trycka på Klar uppe till höger följt av välj alternativet Spara, Ladda ned, eller Dela.