Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

Videoboost gebruiken op je Pixel-telefoon

Je kunt op je Pixel-telefoon video's maken met hogere kwaliteit en betere belichting, kleuren en details. Deze functie is alleen beschikbaar op de Pixel 8 Pro.

Videoboost heeft Google Foto's nodig om back-ups van video's te maken en video's te verwerken. Meer informatie over hoe je aan de slag gaat met Google Foto's

Videoboost gebruiken

Stap 1: Zet Videoboost aan en neem een video op
  1. Open de Google Camera-app Google Camera.
    • Als je de fotomodus cameramodus gebruikt, ga je naar de videomodus Videomodus openen.
  2. Tik op Video-instellingen of swipe omhoog.
  3. Zet Videoboost aan .
    • Als je Videoboost voor het eerst gebruikt, is de standaardinstelling 4K-resolutie, SDR (10-bits HDR staat uit) en 30 frames per seconde. Als je wilt, kun je deze instellingen wijzigen.
    • Als je het icoon linksboven in de zoeker ziet, weet je dat Videoboost aanstaat.
  4. Neem een video op.
    • Je kunt maximaal 10 minuten opnemen als je Videoboost gebruikt. Als je bijna geen opslagruimte meer hebt, krijg je een waarschuwing en wordt de opname gestopt.
Tip: Als de scène donker genoeg is, krijg je een suggestie om Videoboost aan te zetten en Nachtzicht te proberen. Meer informatie over Nachtzicht en astrofotografie
Stap 2: Check je video en maak een back-up ervan

Meteen nadat je een video hebt opgenomen, kun je de oorspronkelijke video bekijken, bewerken of delen in Google Foto's. De oorspronkelijke video is 1080p, 30 frames per seconde en in SDR.

Tik in de Pixel Camera-app op Voorbeeld om de oorspronkelijke video te bekijken.

Als je back-ups hebt aangezet, wordt er automatisch een back-up van je video gemaakt en wordt deze geboost in de cloud. Als je back-ups niet hebt aangezet, kun je handmatig een back-up van de specifieke video maken en die video boosten.

Tip: Als je geen verbinding met internet maakt en een back-up van je tijdelijke video maakt, wordt de tijdelijke video niet geboost. Meer informatie over hoe je back-ups maakt van foto's en video's
Stap 3: Bekijk de gebooste video

Na een tijdje is de gebooste video klaar en krijg je een melding.

In Google Foto's kun je zowel de oorspronkelijke als de gebooste video bekijken door op de videothumbnails te tikken.

• De gebooste video heeft dit icoon: .
  • Voor de beste afspeelkwaliteit download je de gebooste video als je deze nog niet hebt gedownload op je apparaat.
  • De gebooste video wordt automatisch naar je apparaat gedownload als je een wifi-verbinding hebt voor de beste afspeelkwaliteit.

Meer informatie over hoe Videoboost bestanden opslaat

Als je een video opneemt, slaat je telefoon deze op als tijdelijk videobestand. Videoboost gebruikt dit bestand om een gebooste video te maken. De bestandsgrootte kan variëren, afhankelijk van de scène die je opneemt, de resolutie en de framesnelheid.

Tips:

• Zolang het tijdelijke videobestand wordt geboost, wordt er geen Google Foto's-opslagruimte in de cloud gebruikt. Het tijdelijke bestand kan wel opslagruimte in beslag nemen op je telefoon.
  • Als je gebooste video klaar is, verwijdert je telefoon het tijdelijke bestand automatisch om ruimte te besparen.
  • Als je het tijdelijke bestand verplaatst van de oorspronkelijke locatie op je apparaat, wordt het bestand misschien niet automatisch verwijderd.

Zo verwijder je het bestand handmatig voordat je gebooste video het vervangt:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je telefoon.
  2. Tik op de video in je galerij.
  3. Tik op de thumbnail van het tijdelijke bestand.
    • Dit bestand is niet de gebooste video, omdat het niet kan worden afgespeeld.
  4. Tik onderaan op Verwijderen Verwijderen.

Meer informatie over hoeveel data Videoboost gebruikt

Videoboost volgt de back-upinstellingen die je hebt ingesteld in Google Foto's. Als je in Google Foto's hebt ingesteld dat back-ups alleen via wifi zijn toegestaan, uploadt of downloadt Videoboost niet via mobiele data.