Jos tarvitset tukea muun kuin Pixel-puhelimen kameran kanssa, siirry Google Kameran ohjekeskukseen

Video Boostin käyttäminen Pixel-puhelimella

Pixel-puhelimella voit tehdä videoista korkealaatuisempia ja saada niihin paremman valaistuksen, värit ja yksityiskohdat. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Pixel 8 Prolla.

Video Boost edellyttää Google Kuvia, jotta videoita voidaan varmuuskopioida ja käsitellä. Lue lisää Google Kuvien käytön aloittamisesta.

Näin voit käyttää Video Boostia

Vaihe 1: Laita Video Boost päälle ja kuvaa video
  1. Avaa Google Kamera ‑sovellus Google Kamera.
    • Jos olet kuvatilassa kameratila, vaihda videotilaan Avaa videotila.
  2. Valitse Videoasetukset tai pyyhkäise ylös.
  3. Laita Video Boost päälle .
    • Kun käytät Video Boostia ensimmäistä kertaa, oletusasetus on 4K-resoluutio, SDR (10-bittinen HDR-video pois päältä) ja 30 ruutua sekunnissa (FPS). Voit halutessasi muuttaa näitä asetuksia.
    • Tiedät, että Video Boost on päällä, kun etsimen vasemmassa yläkulmassa näkyy tämä kuvake: .
  4. Kuvaa video.
    • Kun käytät Video Boostia, voit kuvata enintään 10 minuuttia. Jos tallennustila on vähissä, näet varoituksen ja kuvaaminen lopetetaan.
Vinkki: Kun ympäristössä on tarpeeksi pimeää, näet ehdotuksen laittaa Video Boost päälle ja kokeilla Yönäkymää. Lue lisää Yönäkymästä ja astrokuvauksesta.
Vaihe 2: Tarkista ja varmuuskopioi video

Voit heti videon kuvaamisen jälkeen katsoa tai muokata sitä tai jakaa sen Google Kuvissa. Alkuperäinen video on 1080p, 30 ruutua sekunnissa ja SDR.

Voit katsoa alustavan videon napauttamalla Pixel-kamera-sovelluksesta Esikatselu.

Jos varmuuskopiointi on päällä, video varmuuskopioidaan ja boostataan automaattisesti pilvessä. Jos varmuuskopiointi ei ole päällä, voit varmuuskopioida videon manuaalisesti ja boostata sen.

Vinkki: Jos et muodosta internetyhteyttä ja varmuuskopioi väliaikaista videotiedostoa, sitä ei boostata. Lue lisää kuvien ja videoiden varmuuskopioinnista.
Vaihe 3: Katso boostattu video

Boostattu video on jonkin ajan kuluttua valmis, ja siitä lähetetään ilmoitus.

Google Kuvissa voit katsoa sekä alkuperäisen että boostatun videon napauttamalla videon pikkukuvia.

• Boostatussa videossa on tämä kuvake: .
  • Toiston laatu on paras, kun lataat boostatun videon laitteellesi.
  • Boostattu video latautuu automaattisesti laitteelle, kun käytät Wi-Fi-yhteyttä. Näin saat parhaan mahdollisen katselukokemuksen.

Näin Video Boost tallentaa tiedostoja

Kun kuvaat videon, puhelin tallentaa sen väliaikaiseksi videotiedostoksi. Video Boost käyttää tätä tiedostoa boostatun videon luomiseen. Tiedoston koko voi vaihdella kuvatun asian, resoluution ja kuvanopeuden mukaan.

Vinkkejä:

• Kun väliaikaista videotiedostoa boostataan, se ei vie pilvitallennustilaa Google Kuvissa. Saatat kuitenkin huomata, että väliaikainen tiedosto vie puhelimen tallennustilaa.
  • Tilan säästämiseksi puhelin poistaa väliaikaisen tiedoston automaattisesti, kun boostattu video on valmis.
  • Jos siirrät väliaikaisen tiedoston alkuperäisestä sijainnistaan, tiedostoa ei välttämättä poisteta automaattisesti.

Näin voit poistaa tiedoston manuaalisesti ennen kuin boostattu video korvaa sen:

1. Avaa puhelimella Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Napauta galleriassa olevaa videota.
  3. Napauta väliaikaisen tiedoston pikkukuvaa.
    • Tämä tiedosto ei ole boostattu video, koska sitä ei voi toistaa.
  4. Valitse alareunasta Poista Poista.

Miten paljon dataa Video Boost käyttää

Video Boost noudattaa Google Kuvissa valitsemiasi varmuuskopiointiasetuksia. Jos olet valinnut, että Google Kuvat sallii varmuuskopioinnin vain Wi-Fi-yhteydellä, Video Boost ei lataa mobiilidatalla.