Si necessites assistència per a l'aplicació Càmera en un telèfon que no sigui Pixel, visita el Centre d'ajuda de Càmera de Google.

Utilitzar la funció Optimització de vídeo en un telèfon Pixel

Pots fer vídeos al telèfon Pixel amb una qualitat més alta i amb millor il·luminació, colors i detalls. Aquesta funció només està disponible en dispositius Pixel 8 Pro.

Per crear còpies de seguretat dels vídeos i processar-los, la funció Optimització de vídeo requereix Google Fotos. Obtén informació sobre com pots començar a utilitzar Google Fotos.

Informació sobre com pots utilitzar la funció Optimització de vídeo

Pas 1: activa la funció Optimització de vídeo i grava un vídeo
  1. Obre l'aplicació Càmera de Google Càmera de Google.
    • Si et trobes en el mode de foto mode de càmera, canvia al mode de vídeo Obre el mode de vídeo.
  2. Toca Configuració de vídeo o llisca cap amunt.
  3. Activa la funció Optimització de vídeo .
    • Quan utilitzes la funció Optimització de vídeo per primera vegada, la configuració predeterminada és la següent: resolució 4K, SDR (l'HDR de 10 bits està desactivat) i 30 fotogrames per segon (FPS). Si ho prefereixes, pots canviar aquestes opcions de configuració.
    • Per confirmar que la funció Optimització de vídeo estigui activada, veuràs aquesta icona a l'extrem superior esquerre del visor: .
  4. Grava un vídeo.
    • El límit màxim de gravació quan utilitzis la funció Optimització de vídeo és de 10 minuts. Si et queda poc espai d'emmagatzematge, rebràs un advertiment i la gravació s'aturarà.
Consell: si l'escena és prou fosca, rebràs un suggeriment per activar la funció Optimització de vídeo i provar Visió nocturna. Obtén més informació sobre Visió nocturna i l'astrofotografia.
Pas 2: revisa el vídeo i crea'n una còpia de seguretat

Just després de gravar un vídeo, pots mirar, editar o compartir el vídeo inicial a Google Fotos. El vídeo inicial serà de 1080p, 30 fotogrames per segon i en SDR.

Per mirar-lo, toca Previsualitza des de l'aplicació Càmera Pixel.

Si tens la còpia de seguretat activada, es crearà una còpia de seguretat del vídeo i s'optimitzarà automàticament al núvol. Si no tens la còpia de seguretat activada, pots crear manualment una còpia de seguretat del vídeo en qüestió i optimitzar-lo.

Consell: si no et connectes a Internet i crees una còpia de seguretat del vídeo temporal, el vídeo no s'optimitzarà. Obtén informació sobre com pots crear una còpia de seguretat de les fotos i dels vídeos.
Pas 3: mira el vídeo optimitzat

Al cap d'una estona, el vídeo optimitzat estarà a punt i rebràs una notificació.

A Google Fotos, pots mirar tant el vídeo inicial com l'optimitzat tocant les miniatures dels vídeos.

• El vídeo optimitzat tindrà aquesta icona: .
  • Si encara no has baixat el vídeo optimitzat al dispositiu, baixa'l per obtenir la millor qualitat de reproducció.
  • El vídeo optimitzat es baixarà automàticament al dispositiu quan et connectis a una xarxa Wi‐Fi perquè gaudeixis de la millor experiència de visualització.

Informació sobre com la funció Optimització de vídeo emmagatzema fitxers

Quan graves un vídeo, el telèfon l'emmagatzema com a fitxer de vídeo temporal. La funció Optimització de vídeo utilitza aquest fitxer per optimitzar el vídeo. La mida del fitxer pot variar segons l'escena que gravis, la resolució i els fotogrames per segon.

Consells:

• Mentre el fitxer de vídeo temporal s'està optimitzant, no ocupa espai d'emmagatzematge de Google Fotos al núvol. Tanmateix, és possible que observis que el fitxer temporal pot ocupar espai d'emmagatzematge disponible al telèfon.
  • Per estalviar espai, el telèfon suprimirà automàticament el fitxer temporal quan el vídeo optimitzat estigui a punt.
  • Si mous el fitxer temporal de la seva ubicació original al dispositiu, és possible que no se suprimeixi automàticament.

Per suprimir el fitxer manualment abans que el vídeo optimitzat el substitueixi:

1. Al telèfon, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Toca el vídeo a la galeria.
  3. Toca la miniatura del fitxer temporal.
    • Aquest fitxer no és el vídeo optimitzat, ja que no es pot reproduir.
  4. A la part inferior, toca Suprimeix Suprimeix.

Informació sobre la quantitat de dades que utilitza la funció Optimització de vídeo

La funció Optimització de vídeo segueix la configuració de la còpia de seguretat que has definit a Google Fotos. Si has establert que Google Fotos només permeti crear còpies de seguretat per Wi‐Fi, la funció Optimització de vídeo no penjarà ni baixarà vídeos mitjançant dades mòbils.