Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

Foto's van hoge kwaliteit maken op je Pixel-telefoon of -tablet

Je Pixel-telefoon of -tablet biedt veel geavanceerde opties om foto's te maken en te bewerken. Meer informatie over hoe je de Camera-app opent

Een rechte foto maken met hints voor kadrering

Tijdens het gebruik van de camera houd je je telefoon recht als de 2 lijnen tegen elkaar aan komen en de hoek 0 is.

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Houd je telefoon stil. In het midden van het scherm verschijnen een gele lijn en een witte lijn.
  3. Draai je telefoon van links naar rechts en kantel deze naar voren en achteren om te zorgen dat de lijnen tegen elkaar aan komen.
  4. Als je de telefoon omhoog of omlaag richt op je onderwerp, verschijnt de indicator voor omhoog/omlaag.
  5. Als je de indicator voor omhoog/omlaag wilt uitlijnen en een rechte foto wilt maken, draai je de telefoon van links naar rechts en kantel je deze naar voren en achteren.
Het waterpas maken van de horizon en de indicator voor omhoog/omlaag aan- of uitzetten
  1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen.
  3. Tik op Meer instellingen.
  4. Zet Hints voor kadrering uit.
Bepalen hoe je foto's eruitzien met Professionele functies

Je kunt de schuifregelaar onderaan je foto's gebruiken om de foto's aan te passen:

• Focus
  • Sluitersnelheid
  • ISO
Een foto met hoge resolutie (50 MP) maken

Je kunt foto's met een hoge resolutie van 50 MP maken en andere aspecten van je foto's beheren, zoals kleur en belichting.

Zo zet je hoge resolutie aan:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik linksonder op Instellingen  en dan tabblad Pro.
  3. Stel de Resolutie in op 50 MP.
Een portretfoto maken met de portretmodus

Zo maak je portretfoto's:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik in de fotomoduscarrousel op Portret en dan Opnemen Foto maken.

Zo voeg je een vervaagde achtergrond aan je foto toe:

1. Open de Google Foto's-app Foto's.
  2. Tik op Foto's.
  3. Tik op Foto bewerken  en dan Tools en dan Vervagen .
  4. Verplaats de schuifregelaar Vervagen.
Tip: Voor de Pixel Tablet kun je alleen de portretmodus gebruiken met de camera aan de voorzijde.
Foto's van gezichten verbeteren (Gezicht retoucheren)

Gebruik Gezicht retoucheren om de textuur van de huid, de tint onder de ogen en de helderheid van de ogen aan te passen.

Zo zet je Gezicht retoucheren aan:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik in het menu onderaan op Portret en dan Instellingen en dan Gezicht retoucheren.
  3. Selecteer een optie:
    • Uit
    • Subtiel
    • Vloeiend

De cameralens aanpassen

Een bredere opname maken met ultragroothoekzoom

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de Pixel 4a 5G en hoger.

Gebruik ultragroothoekzoom om meer mensen en meer van de omgeving vast te leggen.

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Knijp je vingers samen om uit te zoomen op het scherm.
De scherpte van het onderwerp instellen via autofocus
  1. Als je wilt scherpstellen op het onderwerp van de foto, richt je de camera op het onderwerp.
  2. Tik op het onderwerp. Er verschijnt een witte cirkel op het scherm die meebeweegt met het onderwerp.
  3. Als je de scherpstelling en belichting wilt vergrendelen voor een bewegend onderwerp, tik je op Vergrendelen Vergrendelen.
Tip: Als je toegankelijkheidsfuncties hebt aangezet, dubbeltik je op het scherm om de scherpstelling en belichting voor het onderwerp van de foto in te stellen.
Een panoramafoto maken
  1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik in de fotomoduscarrousel op Panorama.
  3. Tik op Vastleggen Foto maken.
  4. Houd de lens stil terwijl je de camera horizontaal beweegt. Zorg dat het witte frame uitgelijnd blijft.
    • Draai je telefoon verticaal om een verticale panorama-foto te maken. Beweeg de camera dan omhoog of omlaag.
  5. Tik op Opname stoppen Stoppen als je de afbeelding hebt vastgelegd.

Tip: Tik op Sluiten Sluiten als je een foto wilt annuleren.

Een 360°-foto maken

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de Pixel 3 tot en met de Pixel 7a.

Met je Pixel-camera kun je verschillende soorten 360°-foto's maken, zoals Panorama 360°-foto en visoogfoto's. Zo maak je een 360°-foto:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Tik in de fotomoduscarrousel op 360°-foto en dan Vastleggen.
  3. Houd de doelcirkel op een witte stip. De stip wordt blauw en verdwijnt daarna.
  4. Beweeg de camera naar de volgende witte stip. Houd de lens hierbij in dezelfde positie.
  5. Herhaal dit totdat er geen witte stippen meer zijn of tik op Klaar Gereed.

Zo wijzig je het type 360°-foto:

• Tik linksonder op Instellingen .
    • Tik op Panorama 360°-foto 360°-foto om een 360°-foto te maken.
    • Tik op Horizontaal knop voor horizontaal panorama om een horizontale foto te maken.
    • Tik op Verticaal knop voor verticaal panorama om een verticale foto te maken.
    • Tik op Groothoek knop voor groothoek om een foto met een grote beeldhoek te maken.
    • Tik op Visoog knop voor visoog om een foto met een visooglenseffect te maken.
Een close-up maken met macrofocus

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de Pixel 7 Pro en hoger.

Gebruik macrofocus om kleine details in je foto's en video's vast te leggen, zoals bloemblaadjes of dauwdruppels.

Zo gebruik je macrofocus:

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Houd je apparaat dicht bij het onderwerp.
  3. Tik op het scherm om scherp te stellen.
  4. Maak de foto of video als de macrobloem verschijnt.

Tips:

• Zorg dat het onderwerp zich niet in de schaduw bevindt en blokkeer de lichtbron niet.
  • Tik op om macrofocus aan of uit te zetten.
  • Als je wilt scherpstellen op een specifiek deel van je onderwerp, tik je op het scherm op het deel waarop je wilt scherpstellen.
  • Deze functie werkt ook met Automatisch nachtzicht.
Een foto of video van veraf maken

Maak foto's van onderwerpen van veraf. Met zoomlenzen van de volgende generatie kun je tot 30x inzoomen op bepaalde Pixel-apparaten.

Tip: De zoomstabilisatie wordt automatisch aangezet als de Pixel 7 Pro, Pixel 8 Pro of Pixel Fold wordt ingezoomd tot 15x.

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Zoom in op je onderwerp.
    • Voor snelle aanpassingen: Tik op de zoomknop 2x of 5x boven de sluiterknop.
    • Voor meer precisie: Knijp op het scherm of swipe over de zoomknoppen om de zoomregelaar te tonen.
  3. Tik op het onderwerp om scherp te stellen.
  4. Maak de foto.
Tip: Helder licht is het best voor foto's die worden gemaakt met zoom en stabilisatie.