Jos tarvitset tukea muun kuin Pixel-puhelimen kameran kanssa, siirry Google Kameran ohjekeskukseen

Korkealaatuisten kuvien ottaminen Pixel-puhelimella tai ‐tabletilla

Pixel-puhelimessa tai ‐tabletissa on useita lisäasetuksia kuvien ottamiseen ja muokkaamiseen. Lue lisää Kamera-sovelluksen avaamisesta.

Suoran kuvan ottaminen kehystysvinkkien avulla

Kun käytät kameraa, tiedät puhelimen olevan suorassa, jos kaksi viivaa kohtaavat ja kulma on nolla.

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Pidä puhelinta paikallaan. Näytön keskelle ilmestyy keltainen ja valkoinen viiva.
  3. Käännä puhelinta vasemmalta oikealle ja kallista sitä eteen- ja taaksepäin, kunnes viivat kohtaavat.
  4. Jos osoitat puhelimella ylös- tai alaspäin kohteeseen, näet ylös/alas-osoittimen.
  5. Käännä puhelinta vasemmalta oikealle ja kallista sitä eteen- ja taaksepäin, kunnes ylös/alas-osoitin on kohdallaan, jotta saat suoran kuvan.
Horisontin suoristuksen ja ylös/alas-osoittimen laittaminen päälle tai pois päältä
  1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Asetukset.
  3. Valitse Lisää asetuksia.
  4. Laita Kehystysvinkit pois päältä.
Kuvien hallinta Pro-ominaisuuksilla

Voit säätää kuvien alareunan liukusäätimellä seuraavia asetuksia:

• Tarkennus
  • Valotusaika
  • ISO
Korkearesoluutioisen (50 Mpx) kuvan ottaminen

Voit ottaa korkearesoluutioisia 50 Mpx:n kuvia ja hallita kuvien muita osa-alueita, esimerkiksi väriä ja valotusta.

Näin laitat korkean resoluution päälle:

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Asetukset ja sitten Pro-välilehti.
  3. Aseta Resoluutio-asetukseksi 50 Mpx.
Muotokuvan ottaminen muotokuvatilassa

Näin otat muotokuvia:

1.  Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse kuvatilan karusellista Muotokuva ja sitten Ota kuva Ota valokuva.

Näin lisäät kuvaan sumennetun taustan:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Valitse Kuvat.
  3. Valitse Muokkaa kuvaa ja sitten Työkalut ja sitten Sumennus .
  4. Siirrä sumennuksen liukusäädintä.
Vinkki: Pixel Tabletilla voi käyttää muotokuvatilaa vain etukameralla.
Kasvokuvien parantaminen (kasvojen retusointi)

Kasvojen retusoinnin avulla voit muokata ihon yksityiskohtia, silmänalusten sävyä ja silmien kirkkautta.

Näin laitat kasvojen retusoinnin päälle:

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse alavalikosta Muotokuva ja sitten Asetukset ja sitten Kasvojen retusointi.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Pois päältä
    • Hienovarainen
    • Pehmeä

Kameran linssin säätäminen

Laajan kuvan ottaminen ultraleveällä zoomauksella

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Pixel 4a (5G):llä ja uudemmilla malleilla.

Ultraleveän zoomauksen avulla voit tallentaa kuviin enemmän ihmisiä ja ympäristöä.

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Loitonna nipistämällä näyttöä.
Kohteen terävyyden säätäminen automaattisella tarkennuksella
  1. Tarkenna kuvattavaan kohteeseen osoittamalla kohdetta kameralla.
  2. Napauta kohdetta. Näytölle ilmestyy valkoinen ympyrä, joka liikkuu kohteen mukana.
  3. Lukitse liikkuvan kohteen tarkennus ja valotus napauttamalla lukkokuvaketta Lukko.
Vinkki: Jos olet laittanut saavutettavuusominaisuudet päälle, kaksoisnapauta näyttöä, niin kamera tarkentaa kuvan kohteeseen ja säätää valotuksen.
Panoraamakuvan ottaminen
  1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse kuvantilan karusellista Panoraama.
  3. Napauta kuvauspainiketta Ota valokuva.
  4. Pidä linssi vakaana ja siirrä kameraa vaakasuunnassa. Pidä valkoinen kehys oikealla kohdalla.
    • Kun haluat ottaa pystypanoraaman, kierrä puhelinta ylös- ja alaspäin. Siirrä sitten kameraa ylös ja alas.
  5. Kun kuva on tallennettu, valitse Lopeta tallennus Lopeta.

Huom. Voit peruuttaa kuvan valitsemalla Sulje Sulje.

360 asteen Photo Spheren ottaminen

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain malleilla välillä Pixel 3 – Pixel 7a.

Voit luoda Pixel-kameralla erilaisia 360 asteen Photo Sphere ‑kuvia, esimerkiksi Photo Sphere ‑panoraamakuvia ja kalansilmäkuvia. Näin luot 360 asteen Photo Spheren:

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse kuvatilan karusellista Photo Sphere ja sitten Ota kuva.
  3. Pidä kohdistinympyrää valkoisen pisteen päällä. Piste muuttuu siniseksi, minkä jälkeen se katoaa.
  4. Pidä linssi vakaana ja siirrä kamera seuraavan valkoisen pisteen päälle.
  5. Toista tätä, kunnes valkoisia pisteitä ei enää näy, tai valitse Valmis Valmis.

Näin muutat Photo Sphere ‐tyyppiä:

• Napauta vasemmasta alareunasta Asetukset .
    • Ota 360 asteen kuva valitsemalla Photo Sphere ‑panoraama Photo sphere ‑panoraama.
    • Ota vaakasuuntainen kuva valitsemalla Vaaka vaakasuora panoraama -painike.
    • Ota pystysuuntainen kuva valitsemalla Pysty pystysuora panoraama -painike.
    • Ota laajakulmainen kuva valitsemalla Laajakulma laajakulmapainike.
    • Ota kalansilmäkuva valitsemalla Kalansilmä kalansilmäpainike.
Lähikuvan ottaminen makrofokuksella

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Pixel 7 Prolla ja uudemmilla malleilla.

Makrofokuksen avulla voit ottaa kuvia tai kuvata videota pienistä yksityiskohdista, esimerkiksi kukan terälehdistä tai vesipisaroista.

Näin käytät makrofokusta:

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Siirrä laite kohteen lähelle.
  3. Tarkenna tiettyyn kohtaan napauttamalla näyttöä.
  4. Kun Makrokukka tulee näkyviin, ota kuva tai kuvaa video.

Vinkkejä:

• Älä pidä kohdetta varjossa tai valonlähteen ulottumattomissa.
  • Voit laittaa makrofokuksen päälle tai pois päältä napauttamalla .
  • Tarkenna tiettyyn kohtaan napauttamalla näyttöä siitä kohdasta, johon haluat tarkentaa.
  • Tämä ominaisuus toimii myös Automaattisella yönäkymällä.
Kuvan tai videon kuvaaminen kaukaa

Ota kuvia kaukana olevista kohteista. Seuraavan sukupolven zoomausobjektiivilla voit zoomata joillain Pixel-laitteilla jopa 30-kertaisesti.

Vinkki: Zoomauksen vakauttaminen otetaan automaattisesti käyttöön, kun Pixel 7 Pro-, Pixel 8 Pro- ja Pixel Fold ‐puhelimella zoomataan 15-kertaisesti.

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Zoomaa kohteeseen.
    • Pikasäädöt: Napauta laukaisupainikkeen päällä olevaa 2x- tai 5x-zoomauspainiketta.
    • Tarkkuuden lisääminen: Nipistä näyttöä tai pyyhkäise zoomauspainikkeita, niin näet zoomauksen liukusäätimen.
  3. Tarkenna kohteeseen napauttamalla.
  4. Ota kuva.
Vinkki: Zoomauksella ja vakautuksella otetut kuvat onnistuvat parhaiten kirkkaassa valossa.