Hvis du har brug for hjælp med et kamera på en anden enhed end en Pixel-telefon, kan du gå til Hjælp til Kamera fra Google

Tag billeder i høj kvalitet på din Pixel-telefon eller -tablet

Din Pixel-telefon eller -tablet giver dig mange avancerede muligheder for at tage og redigere billeder. Se, hvordan du bruger Kamera-appen.

Undgå skæve billeder med tips til komposition

Når du bruger kameraet, er telefonen lige, når de to linjer møder hinanden, og vinklen er nul.

1. Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. Hold telefonen stille. En gul linje og en hvid linje vises midt på skærmen.
  3. Du kan få linjerne til at mødes ved at dreje din telefon fra venstre mod højre og vippe den fremad og bagud.
  4. Hvis du bevæger din telefon op eller ned på dit motiv, vises "op/ned"-indikatoren.
  5. Du kan justere "op/ned"-indikatoren og tage et billede, der er lige, ved at rotere din telefon fra venstre mod højre og vippe den fremad og bagud.
Aktivér eller deaktiver horisontudjævning og op/ned-indikatoren
  1. Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. Tryk på Indstillinger nederst til venstre.
  3. Tryk på Flere indstillinger.
  4. Deaktiver Tips til komposition.
Få mere kontrol over, hvordan dine billeder bliver, med Professionelle indstillinger

Du kan bruge skyderen nederst på dine billeder til at justere billedets:

• Fokus
  • Lukkertid
  • ISO
Tag et billede i høj opløsning (50 MP)

Du kan tage billeder i høj opløsning med 50 MP og bestemme andre aspekter af dine billeder, f.eks. farve og eksponering.

Sådan aktiverer du høj opløsning:

1. Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. Nederst til venstre skal du trykke på Indstillinger og derefter fanen Pro.
  3. Indstil Opløsning til 50 MP.
Tag et portrætbillede med portrættilstand

Sådan tager du portrætbilleder:

1.  Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. I karrusellen for billedtilstand skal du trykke på Portræt og derefter Fotografér Tag et billede.

Sådan føjer du en sløret baggrund til dit billede:

1. Åbn Google Fotos-appen Fotos.
  2. Tryk på Billeder.
  3. Tryk på Rediger billede og derefter Værktøjer og derefter Sløring .
  4. Flyt skyderen for sløring.
Tip! På Pixel Tablet kan du kun bruge portrættilstand på frontkameraet.
Gør dine ansigtsbilleder bedre (retouchering)

Du kan bruge retouchering til at justere din hudtekstur, nuancer under øjnene og øjnenes klarhed.

Sådan aktiverer du retouchering:

1. Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. I menuen nederst skal du trykke på Portræt og derefter Indstillinger og derefter Retouchering.
  3. Vælg en mulighed:
    • Fra
    • Diskret
    • Glat

Juster din kameralinse

Tag et bredere billede ved hjælp af zoom med ultravidvinkel

Vigtigt! Denne funktion er kun tilgængelig på Pixel 4a (5G) og nyere versioner.

Du kan bruge zoom med ultravidvinkel til at tage billeder af flere personer og omgivelser.

1. Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. Knib fingrene sammen på skærmen for at zoome ud.
Juster skarpheden af motivet med autofokus
  1. Du kan fokusere på billedets motiv ved at rette kameraet mod motivet.
  2. Tryk på motivet. Der vises en hvid cirkel, som bevæger sig på skærmen sammen med motivet.
  3. Tryk på Lås Lås for at låse fokus og eksponering på et motiv, der bevæger sig.
Tip! Hvis du har aktiveret hjælpefunktioner, kan du trykke to gange på din skærm for at fokusere på og eksponere motivet.
Tag et panoramabillede
  1. Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. Tryk på Panorama i karrusellen med billedtilstande.
  3. Tryk på Fotografér Tag et billede.
  4. Hold linsen stabilt, mens du bevæger kameraet vandret. Sørg for, at den hvide ramme flugter med linjen.
    • Hvis du vil tage et billede i lodret panorama, skal du holde din telefon i lodret position. Bevæg derefter kameraet op eller ned.
  5. Tryk på Stop optagelse Stop, når du har taget billedet.

Tip! Du kan annullere et billede ved at trykke på Luk Luk.

Tag en 360°-billedboble

Vigtigt! Denne funktion er kun tilgængelig på Pixel 3 til Pixel 7a.

Med dit Pixel-kamera kan du oprette forskellige typer 360°-billedbobler, f.eks. panorama, billedbobler og fiskeøjebilleder. Sådan opretter du en 360°-billedboble:

1. Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. I karrusellen med billedtilstande skal du trykke på Billedboble og derefter Fotografér.
  3. Hold målcirklen over en hvid prik. Prikken skifter farve til blå og forsvinder derefter.
  4. Flyt kameraet hen til den næste hvide prik, mens du holder linsen stabil.
  5. Gentag dette, indtil der ikke er flere hvide prikker, eller tryk på Udfør Udfør.

Sådan ændrer du din billedboble:

• Tryk på indstillinger nederst til venstre.
    • Du kan tage et 360°-billede ved at trykke på billedboblen Panorama Panorama-billedboble.
    • Du kan tage et vandret billede ved at trykke på Vandret knap til vandret panoramabillede.
    • Du kan tage et lodret billede ved at trykke på Lodret knap til lodret panoramabillede.
    • Du kan tage et billede med en bredere vinkel ved at trykke på Vidvinkel vidvinkelknap.
    • Du kan tage et fiskeøjebillede ved at trykke på Fiskeøje fiskeøjeknap.
Tag et nærbillede med Makrofokus

Vigtigt! Denne funktion er kun tilgængelig på Pixel 7 Pro og nyere.

Brug Makrofokus til at indfange små detaljer som f.eks. blomsterblade eller dugdråber på dine billeder og i dine videoer.

Sådan bruger du Makrofokus:

1. Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. Flyt enheden tæt på dit motiv.
  3. Tryk på skærmen for at fokusere.
  4. Når makroblomsten vises, skal du tage dit billede eller optage en video.

Tips!

• Skyg ikke for dit motiv, og bloker ikke lyskilden.
  • Tryk på for at slå Makrofokus til eller fra.
  • Hvis du vil fokusere på en bestemt del af dit motiv, skal du trykke på det sted på skærmen, hvor du vil fokusere.
  • Denne funktion fungerer også med Automatisk Mørkelinse.
Tag et billede eller optag video på lang afstand

Tag billeder af motiver på afstand. Med den næste generation af zoomobjektiver kan du zoome op til 30x på nogle Pixel-enheder.

Tip! Zoomstabilisering aktiveres automatisk på Pixel 7 Pro-, Pixel 8 Pro- og Pixel Fold-telefoner, der er zoomet 15x.

1. Åbn Kamera-appen Google Kamera.
  2. Zoom ind på dit motiv.
    • Hvis du vil foretage hurtige justeringer: Tryk på zoomknappen 2x eller 5x over lukkerknappen.
    • Hvis du vil have større præcision: Knib fingrene sammen på skærmen, eller stryg hen over zoomknapperne for at se zoomskyderen.
  3. Tryk på dit motiv for at fokusere.
  4. Tag billedet.
Tip! Skarpt lys er bedst til billeder, der er taget med zoom og stabilisering.