Si necessites assistència per a l'aplicació Càmera en un telèfon que no sigui Pixel, visita el Centre d'ajuda de Càmera de Google.

Fer fotos d'alta qualitat amb un telèfon o una tauleta Pixel

El telèfon o la tauleta Pixel ofereixen moltes opcions avançades per fer i editar fotos. Obtén informació sobre com pots obrir l'aplicació Càmera.

Fer una foto recta amb els suggeriments d'enquadrament

Quan utilitzes la càmera, es considera que el telèfon està recte quan les dues línies coincideixen i l'angle és zero.

1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. No moguis el telèfon. Es mostrarà una línia groga i una blanca al mig de la pantalla.
  3. Per fer que les línies coincideixin, gira el telèfon d'esquerra a dreta i inclina'l cap endavant o cap endarrere.
  4. Si orientes el telèfon amunt o avall cap a un subjecte, es mostrarà l'indicador corresponent.
  5. Per alinear aquest indicador i fer una foto recta, gira el telèfon d'esquerra a dreta i inclina'l cap endavant o cap endarrere.
Activar o desactivar el nivell de l'horitzó i l'indicador amunt o avall
  1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. A la part inferior esquerra, toca Configuració.
  3. Toca Més opcions de configuració.
  4. Desactiva l'opció Suggeriments d'enquadrament.
Controlar com es mostren les fotos amb els controls Pro

Pots utilitzar el control lliscant que hi ha a la part inferior de les fotos per ajustar els elements següents:

• Enfocament
  • Velocitat de l'obturador
  • ISO
Fer una foto d'alta resolució (50 Mpx)

Pots fer fotos d'alta resolució de 50 Mpx i controlar altres aspectes de les fotos, com ara el color i l'exposició.

Per activar l'alta resolució:

1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. A la part inferior esquerra, toca Configuració i, a continuació, pestanya Pro.
  3. Estableix Resolució a 50 Mpx.
Fer un retrat amb el mode de retrat

Per fer retrats:

1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. Al carrusel del mode de foto, toca Retrat i, a continuació, Captura Captura una foto.

Per afegir un fons desenfocat a la foto:

1. Obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Toca Fotos.
  3. Toca Edita la foto i, a continuació, Eines i, a continuació, Desenfoca .
  4. Mou el control lliscant de desenfocament.
Consell: pel que fa a Pixel Tablet, només pots utilitzar el mode de retrat a la càmera frontal.
Millorar les fotos facials (retoc facial)

Pots utilitzar el retoc facial per ajustar la textura de la pell, el to de les ulleres i la brillantor dels ulls.

Per activar aquesta funció:

1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. Al menú de la part inferior, toca Retrat i, a continuació, Configuració i, a continuació, Retoc facial.
  3. Selecciona una opció:
    • Desactivat
    • Subtil
    • Suau

Ajustar l'objectiu de la càmera

Fer una foto més àmplia amb el zoom ultra gran angular

Important: aquesta funció només està disponible en dispositius Pixel 4a 5G i versions posteriors.

Pots utilitzar el zoom ultra gran angular per capturar més persones i entorns.

1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. Pinça la pantalla per allunyar la imatge.
Ajustar la nitidesa del subjecte amb l'enfocament automàtic
  1. Per enfocar el subjecte de la foto, orienta-hi la càmera.
  2. Toca el subjecte. Es mostrarà un cercle blanc que es mourà per la pantalla amb el subjecte.
  3. Per bloquejar l'enfocament i l'exposició d'un subjecte en moviment, toca Bloqueja Bloqueja.
Consell: si tens activades les funcions d'accessibilitat, fes doble toc a la pantalla per enfocar i determinar l'exposició del subjecte de la foto.
Fer una panoràmica
  1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. Al carrusel del mode de foto, toca Panoràmica.
  3. Toca Captura Captura una foto.
  4. Mantén l'objectiu estable mentre mous la càmera horitzontalment. Assegura't que el marc blanc estigui alineat.
    • Per fer una panoràmica vertical, gira el telèfon en posició vertical. A continuació, mou la càmera cap amunt o cap avall.
  5. Quan hagis acabat de capturar la imatge, toca Atura la gravació Atura.

Consell: per cancel·lar una foto, toca Tanca Close.

Fer una foto esfèrica de 360 graus

Important: aquesta funció només està disponible en dispositius Pixel 3 i Pixel 7a.

Amb la càmera del Pixel, pots crear diferents tipus de fotos esfèriques de 360 graus, com ara fotos esfèriques panoràmiques i fotos d'ull de peix. Per crear una foto esfèrica de 360 graus:

1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. Al carrusel del mode de foto, toca Foto esfèrica i, a continuació, Captura.
  3. Mantén el cercle objectiu sobre un punt blanc. El punt es tornarà blau i, després, desapareixerà.
  4. Mou la càmera fins al següent punt blanc mentre mantens l'objectiu estable.
  5. Repeteix l'acció fins que no quedi cap punt blanc o toca Fet Done.

Per canviar el tipus de foto esfèrica:

• A la part inferior esquerra, toca Configuració .
    • Toca Foto esfèrica panoràmica Foto esfèrica panoràmica per fer una foto de 360 graus.
    • Toca Horitzontal botó de panoràmica horitzontal per fer una foto amb aquesta orientació.
    • Toca Vertical botó de panoràmica vertical per fer una foto amb aquesta orientació.
    • Toca Gran angular botó de gran angular per fer una foto amb un angle obert.
    • Toca Ull de peix botó d'ull de peix per fer una foto d'aquest tipus.
Fer un primer pla amb Enfocament macro

Important: aquesta funció només està disponible en dispositius Pixel 7 Pro i models posteriors.

Utilitza Enfocament macro per capturar detalls petits a les fotos i als vídeos, com ara pètals de flors o gotes de rosada.

Per utilitzar aquesta funció:

1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. Apropa el dispositiu al subjecte.
  3. Toca la pantalla per enfocar.
  4. Quan aparegui la flor de Macro , fes la foto o el vídeo.

Consells:

• Evita les ombres sobre el subjecte i no bloquegis la font de llum.
  • Per activar o desactivar la funció Enfocament macro, toca .
  • Per enfocar una part concreta del subjecte, toca la pantalla on vols posar el focus.
  • Aquesta funció també funciona amb Visió nocturna predeterminada.
Fer una foto o un vídeo des de lluny

Captura fotos de subjectes des de la distància. Amb la nova generació de lents de zoom, pots fer un zoom de fins a 30x en alguns dispositius Pixel.

Consell: l'estabilització del zoom s'activa automàticament en telèfons Pixel 7 Pro, Pixel 8 Pro i Pixel Fold en fer un zoom de 15x.

1. Obre l'aplicació Càmera Càmera de Google.
  2. Amplia el subjecte.
    • Per fer ajustos ràpids: toca el botó de zoom 2x o 5x que hi ha a sobre de l'obturador.
    • Per obtenir més precisió: pinça la pantalla o llisca pels botons de zoom perquè es mostri el control lliscant del zoom.
  3. Toca el subjecte per enfocar-lo.
  4. Fes la foto.
Consell: la llum brillant és ideal per fer fotos amb zoom i estabilització.