Je collectie toevoegen aan Ontdekken

Je vindt gepubliceerde collecties van leden in een openbaar beschikbaar archief in Ontdekken. Het archief kan informatie aanvullen die waardevol is voor het onderzoek van journalisten en de academische gemeenschap.

Belangrijk: Als je je eigen collectie wilt toevoegen aan Ontdekken, moet je deze collectie publiceren.

Je eigen collectie publiceren

Je eigen collectie publiceren:

1. Open de weergave van de werkruimte.
  2. Klik op het Collectievak om de collectie te openen.
  3. Klik rechtsboven in de collectie op Publiceren.
  4. Selecteer de gewenste optie:
  5. Klik op Volgende om de collectie in te dienen.
  6. Klik op Volgende om de gewenste titel en de samenvatting van je collectie in te dienen.
  7. Klik op Volgende nadat je de richtlijnen voor de doelgroep hebt gelezen en hiermee akkoord gaat.
  8. Bekijk de samenvatting van de gegevens.
  9. Als je namens jezelf publiceert in plaats van namens een publicatie, zet je verificatie in 2 stappen aan.
  10. Nadat je verificatie in 2 stappen hebt aangezet, klik je op Mijn collectie publiceren om de collectie te publiceren.

Tip: Als je selecteert om namens een publicatie te publiceren, klik je op Accountkoppeling aanvragenom door te gaan. Ga daarna, nadat je een bevestiging hebt gekregen dat de accountkoppeling afgerond is, terug naar stap 3.