Je weg vinden in Pinpoint

Er zijn tools beschikbaar om honderdduizenden documenten, afbeeldingen, e-mails, handgeschreven notities en audiobestanden te uploaden en te doorzoeken op specifieke woorden of zinnen, locaties, organisaties en personen.

Mijn werkruimte

Hiermee worden alle toegankelijke privégroepen getoond van gepubliceerde collecties die van jou zijn of die anderen met je delen. Ga naar Pinpoint om naar Mijn werkruimte te gaan.

Ontdekken

Een archief met openbare collecties die waardevolle informatie bieden voor onderzoek. Zoeken naar specifieke collecties:

1. Typ in de bovenste zoekbalk of vouw het dropdownmenu van de organisatie uit.
  2. Kies een organisatie.
  3. Ga naar Pinpoint om je collecties toe te voegen aan Ontdekken.

Tip: De zoekfunctie is momenteel alleen van toepassing op collectienamen en -beschrijvingen, maar niet op collectie- of documentcontent.

Hoe je er komt:

1. Ga naar Pinpoint.
  2. Klik op de pagina Mijn werkruimte in het gedeelte Openbare collectie op Alles verkennen.

De documentweergave

De documentweergave is de homepage van een specifieke collectie. Hier kun je je collectie beheren en doorzoeken.

De standaard documentweergave laat alle documenten in de collectie zien. Je kunt filters toevoegen om documenten weer te geven die alle geselecteerde entiteiten en of labels hebben.

Hoe je er komt:

1. Klik in de collectiepagina op een collectie.
  2. Als je een afzonderlijk document bekijkt, klik je op de pijl Terug Back arrow.
  3. Als je de volledige documentenlijst voor een collectie wilt zien, verwijder je alle zoektermen en filters uit de zoekresultaten.

Lijst met entiteiten en labels

Entiteiten zijn mensen, plaatsen of organisaties die voor Google bekende concepten zijn. De entiteit Florida laat documenten zien die Miami, Dade County, FL, Fla of iets vergelijkbaars bevatten. De documentweergave bevat lijsten van entiteiten die in de documenten gevonden worden en een lijst van alle labels die van toepassing zijn op de vermelde documenten.

De entiteitenlijst laat bekende entiteiten zien die in alle documenten voorkomen, tenzij ze in de hele collectie maar één of twee keer genoemd worden. Er kunnen tot 500 entiteiten in een collectie voorkomen.

Selecteer entiteiten of labels om alleen documenten weer te geven die alle geselecteerde labels en entiteiten bevatten. Terwijl je filtert, passen de lijsten met labels en entiteiten zich aan om alleen labels of entiteiten weer te geven die in de huidige lijst staan. Als je filters met entiteiten of labels wilt verwijderen, klik je naast de entiteit of het filter op de X. Als je de lijst wilt zien, kun je deze vinden in de documentweergave en in de lijst met zoekresultaten.

Weergave van zoekopdrachten en zoekresultaten

Als je in een collectie wilt zoeken, typ je zoektermen bovenin de documentweergave en pas je filters toe.

Als je op termen zoekt, laat de pagina met zoekresultaten een pagina met zoekresultaten zien die een beetje lijkt op de Google-zoekresultaten.

Als je vanuit de zoekresultaten wilt terugkeren naar de documentweergave, klik je op de pijl Terug Back arrow.

Meer informatie over zoeken.

Weergave van één document

Als je een bronbestand uploadt, maakt Pinpoint een pdf-versie van dat document. Als je de pdf-versie wilt bekijken, klik je op een document in je documentenlijst of zoekresultatenlijst. Alle zoekopdrachten die je uitvoert, worden gebaseerd op deze pdf-versies en niet op het oorspronkelijke bronbestand.

Als je wilt terugkeren naar de zoekresultaten of de documentenlijst, klik je op de pijl Terug Back arrow.