Aan de slag met je eigen collectie

1. Je moet volledige toegang tot Pinpoint hebben om een nieuwe collectie te maken.
  2. Klik op Nieuwe privécollectie maken in de Pinpoint-werkruimte. Als je geen volledige toegang tot Pinpoint hebt, word je omgeleid naar een formulier om volledige toegang aan te vragen.
  3. Geef de collectie een naam. (Je kunt de naam later veranderen als je dat wilt.)
  4. Begin bestanden toe te voegen vanuit de documentweergave in je nieuwe collectie. Bestanden kunnen onder andere bestaan uit tekst, afbeeldingen en audio. Je kunt bestanden afzonderlijk uploaden of meerdere bestanden tegelijk. Bekijk de volledige lijst van ondersteunde documenttypes en uploaddetails. Lees deze belangrijke richtlijnen voordat je audiobestanden uploadt.
  5. Pinpoint moet een geüpload bestand verwerken zodat het beschikbaar is voor zoeken. Afhankelijk van de grootte en het aantal bestanden kan de verwerking tot 24 uur duren. Bestanden die geen audio bevatten, worden omgezet naar pdf en gescand met OCR (Optical Character Recognition) om naar tekst te kunnen zoeken. Audiobestanden worden geanalyseerd en er wordt een transcript van gemaakt. Het transcript wordt gepost als pdf. Bestanden zijn beschikbaar in je bestandslijst terwijl ze verwerkt worden.
  6. Je kunt je bestanden labelen om ze in groepen te ordenen of om je zoekopdrachten te beperken tot bestanden met een bepaald label.
  7. Als je de namen van locaties en andere entiteiten liever in een andere taal dan je standaardtaal ziet, verander je de weergavetaal voor entiteiten.
  8. Probeer wat zoekopdrachten uit. Lees hoe zoeken werkt en bekijk meer informatie over geavanceerde zoekfuncties.