Ondersteunde bestandstypen

Overzicht

De meeste geüploade bestanden worden omgezet naar pdf (als ze nog niet in pdf-indeling zijn) en als pdf-document weergegeven in de documentweergave.

Pinpoint haalt voor indelingen die geen audio bevatten tekst uit het geüploade bestand via OCR (Optical Character Recognition).

Voor audiobestanden gebruikt Pinpoint spraak-naar-tekst-technologie om een transcript te maken van het audiobestand volgens de taalinstelling van het audiobestand voor de collectie.

De volgende bestandstypen kunnen naar Pinpoint geüpload worden. Elk bestandstype heeft een maximale bestandsgrootte en een reeks ondersteunde indelingen. Als een bestand de maximale grootte overschrijdt, wordt het geweigerd en krijg je na de uploadpoging een melding te zien.

Niet-ondersteunde bestandsindelingen
Het kan zijn dat de hier weergegeven lijst met bestandstypen of -indelingen verouderd is. Als je een bestand met een andere indeling hebt, probeer je het te uploaden en kijk je of Pinpoint het uploadt. Als dat niet gaat of als het uploaden niet goed werkt, sla dan je bestand op als pdf en upload dat.

Pdf

Pinpoint kan gedrukte of met de hand geschreven tekst in pdf-bestanden en tekst in ingesloten afbeeldingen in een pdf-bestand analyseren.

Google voert OCR-analyses (Optical Character Recognition) uit op alle pdf-content, waaronder afbeeldingen en handgeschreven tekst. De taal van de gevonden tekst wordt afgeleid. Je hoeft geen instellingen in je collectie te veranderen voor de taal van je pdf-bestand. Een pdf-bestand kan zelfs uit meerdere talen bestaan.

Als je publicaties scant om te uploaden, probeer je de pagina's zo plat mogelijk te maken en plaats je de pagina zo mogelijk in de normale leesstand (draai de pagina geen 90 graden). Een goede vuistregel is dat je de scans makkelijk moet kunnen lezen.

Maximale bestandsgrootte: 1 GB

Splitsen van bestanden

Bronbestanden van meer dan 500 MB (uitgezonderd audiobestanden) worden in kleinere pdf-documenten opgesplitst, waarbij elk pdf-document afzonderlijk in je documentweergave wordt weergegeven.

Bronbestanden van minder dan 500 MB met veel tekstuele informatie (bijvoorbeeld een pdf-bestand van 21 MB met 7000 pagina's tekst) worden ook in meerdere bestanden opgesplitst.

Audio

Je kunt audiobestanden naar Pinpoint uploaden om er een (door)zoekbaar (en downloadbaar) transcript van te maken.

Na de verwerking wordt het audiobestand als een teksttranscript in je collectie weergegeven, met een ingesloten audiospeler voor het geüploade bestand.

Je kunt het transcript downloaden door het te openen en dan te klikken op het menu-item Icoon Meer instellingen > Transcript downloaden.

Aanvullende opmerkingen:

• Er kan maar één taal uit een audiobestand opgehaald worden. Deze taal wordt bepaald door de instelling Gesproken taal van het audiobestand voor je collectie (zie hieronder).

Ondersteunde audio-indelingen: mp3, mp4, m4a, wav, flac, wma, aac, ra, ram, aif, aiff, ogg

Maximale bestandsgrootte: 8 GB of 2 uur aan audio bij afspelen op de normale snelheid, welke van de twee het kleinst is.

Een audiobestand uploaden:

1. Controleer eerst of de taal voor het uploaden van audiobestanden ingesteld is op de taal van de bestanden die je wilt uploaden.
  2. Upload het bestand of de bestanden op de gewone manier. Audiobestanden kunnen tegelijk met bestanden zonder audio geüpload worden.
  3. Je kunt de automatisch gegenereerde transcriptie in Pinpoint bewerken door op Bewerken te klikken als de transcriptie onjuist is.

Video

Je kunt videobestanden naar Pinpoint uploaden om er een (door)zoekbaar (en downloadbaar) transcript van te maken.

Tijdens het verwerken wordt het audiobestand opgehaald en gebruikt om een teksttranscript te maken in je collectie, samen met een ingesloten audiospeler.

Je kunt het transcript downloaden door het te openen en dan te klikken op het menu-item Icoon Meer instellingen > Transcript downloaden.

Aanvullende opmerkingen:

• Er kan maar één taal uit een videobestand gehaald worden. Deze taal wordt bepaald door de instelling Gesproken taal van het audiobestand voor je collectie (zie hieronder).

Ondersteunde video-indelingen: MP4, MPEG, MOV, WMV, AVI, 3GPP, WEBM, MP2T, FLV, OGV, MKV, M4V.

Maximale bestandsgrootte: 8 GB of 2 uur aan video bij afspelen op de normale snelheid, welke van de twee het kleinst is.

Als je een videobestand wilt uploaden:

1. Controleer eerst of de taal voor het uploaden van audiobestanden ingesteld is op de taal van de bestanden die je wilt uploaden.
  2. Upload het bestand of de bestanden op de gewone manier. Videobestanden kunnen samen met bestanden zonder video tegelijk geüpload worden.
  3. Je kunt de automatisch gegenereerde transcriptie in Pinpoint bewerken door op Bewerken te klikken als de transcriptie onjuist is.

E-mails

Je kunt opgeslagen e-mails naar Pinpoint uploaden in de indelingen die hieronder worden aangegeven of je kunt een e-mail als pdf opslaan en als pdf uploaden.

Als de geüploade e-mail bijlagen heeft, zijn die beschikbaar als je het document in Pinpoint bekijkt, maar de content van bijlagen wordt niet verwerkt en is niet (door)zoekbaar in Pinpoint.

Ondersteunde indelingen: eml, mbox

Afbeeldingen

Geüploade afbeeldingen worden op tekst gescand en de geüploade afbeelding wordt als een pdf-document in je collectie opgeslagen. Je kunt de volgende bestandsindelingen rechtstreeks uploaden. Je kunt ook afbeeldingen uploaden die ingesloten zijn in een pdf-bestand met of zonder andere content (afbeeldingen worden op dezelfde manier behandeld of ze nu afzonderlijk geüpload zijn of ingesloten zijn in een ander bestand). Als je handgeschreven pagina's of notities hebt, kun je ze uploaden als afbeeldingen op zich of als afbeeldingen ingesloten in een pdf.

Ondersteunde indelingen: jpg, png, gif, bmp, tiff

Maximale bestandsgrootte: 10 MB

Webpagina's

Gedownloade webpagina's kunnen geüpload worden, inclusief ingesloten afbeeldingen. Je moet de juiste opmaak en bestandsindeling kiezen, afhankelijk van of je ook afbeeldingen wilt uploaden. Je kunt een live pagina niet via een URL vanaf het internet uploaden. Je moet de pagina lokaal downloaden en dan naar Pinpoint uploaden.

Als je een webpagina lokaal wilt opslaan in Chrome, open je deze pagina in de browser. Klik daarna op Bestand > Pagina opslaan als en kies een van de opties. Via Alleen HTML kun je geen afbeeldingen, stijlen of dynamische elementen zoals gebruikersreacties uploaden. Je kunt deze extra items en opmaak mogelijk via andere opties opslaan. Als je niet zeker weet welke indeling je moet gebruiken, probeer dan een kopie op te slaan in een bepaalde indeling en bekijk deze dan in je browser. Via sommige opties kun je mogelijk ook een pagina opslaan als een map met meerdere bestanden. Dit wordt niet ondersteund door Pinpoint, je kunt voor een webpagina slechts een enkel bestand uploaden.

Ondersteunde indelingen: HTML, MHT, MHTML

Google Documenten

Google Documenten en Presentaties kunnen worden toegevoegd. Bestanden worden geconverteerd naar een pdf-indeling en toegevoegd aan je collectie. Veranderingen in je Google Documenten en Presentaties na toevoeging worden niet weergegeven in je collectie.

Ondersteunde indelingen: Google Documenten, Google Presentaties

Maximale bestandsgrootte: 10 MB

Microsoft Office

Microsoft Office-bestanden kunnen geüpload worden. Bestanden moeten vanaf je computer worden geüpload. Je kunt geen gewebhost Office 365-bestand uploaden via een URL.

Ondersteunde indelingen: doc, docx (Word), xls, xlsx (Excel), ppt, pptx (PowerPoint)

Maximale bestandsgrootte: 10 MB

Platte tekst

Bestanden met platte tekst van de volgende typen kunnen rechtstreeks geüpload worden. Voor tekst die ingesloten is in een pdf of een ander containerbestand, gelden de regels van de bestandsindeling van de container.

Ondersteunde indelingen: txt, rtf, csv

Maximale bestandsgrootte: 10 MB