Taalondersteuning in Pinpoint

Bestanden uploaden

Tekstbestanden: Pinpoint herkent automatisch de taal van geschreven tekst in bestanden zonder audio. Bestanden zonder audio kunnen meerdere talen bevatten.

Audiobestanden: Zorg ervoor dat Pinpoint de taal van een audiobestand kent door de taal van je audiobestand in te stellen voordat je het bestand uploadt. Als een audiobestand meerdere talen bevat, kan Pinpoint alleen de woorden ophalen in de taal die werd opgegeven bij het uploaden van de audiobestanden. Als je audiobestanden in meerdere talen wilt uploaden, moet je de taalinstelling van je audiobestanden veranderen voor elk bestand dat je uploadt.

Zoeken in meerdere talen

Pinpoint kan tekenreeksen en entiteiten in de taal zoeken die je in je zoekterm gebruikt. Pinpoint kan ook vergelijkbare termen vinden in andere talen. Als Pinpoint bijvoorbeeld in een Spaanstalig document zoekt naar de tekenreeks New Hampshire zal het in het Spaanstalige document ook de tekenreeks Nuevo Hampshire vinden.

Weergavetaal voor entiteiten

Kies de weergavetaal voor documententiteiten. Deze instelling heeft invloed op de weergavetaal voor entiteiten, maar niet op het zoek- of filtergedrag. Als je dus bijvoorbeeld Spaans kiest als de weergavetaal voor de entiteit, kan filteren op de entiteit Nuevo Hampshire resultaten opleveren voor New Hampshire in alle talen in je documenten.

De weergavetaal van de entiteit kun je op accountniveau instellen en geldt voor elke collectie die je bekijkt. Als je deze instelling wijzigt, heeft dat geen invloed op andere gebruikers. Er zijn alleen-weergeven rechten vereist.

Je weergavetaal voor entiteiten veranderen:

1. Klik op instellingen in de Documentweergave Instellingen.
  2. Selecteer een taal onder Weergavetaal van entiteit.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan. Wijzigingen gelden alleen voor jou, maar wel in alle collecties.

Gesproken taal in audiobestand

Pinpoint moet de taal van het audiobestand kennen voordat je het bestand uploadt om een goed transcript te kunnen maken van de audiotekst. Van de woorden in een andere taal dan de taal van de geüploade audio zal een onjuist transcript gemaakt worden. De standaard audiotaal is gebaseerd op de voorkeurstaal van je Google-account.

Pinpoint kan een transcript van audio maken in de volgende talen: Engels (VS, VK of AU), Tsjechisch, Nederlands, Frans, Duits, Hebreeuws, Indonesisch, Italiaans, Pools, Portugees, Spaans, Russisch, Oekraïens en Turks.

Opmerking: Als je de taal van je audiobestanden wijzigt, heeft dat geen invloed op bestanden die al naar je collectie zijn geüpload.

De taal voor het uploaden van audiobestanden wordt per gebruiker ingesteld voor alle collecties. Het veranderen van deze instelling heeft geen invloed op andere gebruikers.

De taal van het geüploade audiobestand veranderen:

1. Klik op Instellingen in de Documentweergave Instellingen.
  2. Selecteer de taal van je opnamen onder Gesproken taal van audiobestanden. Deze instelling geldt voor al je collecties.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.
  4. Upload je audiobestanden. (Je kunt een combinatie van audio- en niet-audio bestanden uploaden.)
  5. Na de verwerking wordt elk audiobestand als een pdf-transcript in je collectie gepubliceerd, met een ingesloten speler voor de originele audio. Deze transcripts zijn op dezelfde manier (door)zoekbaar als alle andere documenten in je collectie.

Als je de verkeerde taal voor een audiobestand opgeeft, moet je de taalinstelling van je audiobestand updaten en het bestand opnieuw uploaden.