Functies op het tabblad 'Afstellen'

Klik op een van de functies op het tabblad 'Afstellen' hieronder voor meer informatie.

Licht invullen

Soms worden op een foto met een heldere achtergrond belangrijke details te donker weergegeven of zijn ze bijna niet zichtbaar. Voeg voor een beter balans invullicht toe aan de voorgrond van een foto.

Accenten

Pas meer accenten toe om de heldere gedeelten van uw foto te versterken. Hierdoor worden de wittinten in uw compositie levendiger.

Belichtingsbewerking met één muisklik

Wanneer u op deze toverstaf klikt, stelt Picasa automatisch helderheid en contrast op een optimaal niveau in, terwijl de kleurwaarden van de foto gelijk blijven.

Schaduwen

Maak de schaduwen in uw foto donkerder om meer diepte of contrast toe te voegen. In combinatie met de schuifregelaar 'Accenten' versterkt u het contrast van een fletse foto.

Kleurtemperatuur

Geef uw foto's een warmere kleur door de regelaar naar rechts te schuiven. Hiermee kunt u kleuren verlevendigen en de compositie van uw foto meer tot leven brengen.

Neutrale kleur uitzoeken

Geef aan welk gedeelte van uw foto als grijs of wit moet worden behandeld. Fotolab zal uw selectie gebruiken voor het balanceren van de kleuren in de foto.

Kleurbewerking met één muisklik

Wanneer u op deze toverstaf klikt, verwijdert Picasa automatisch de kleurtint en herstelt de kleurbalans, zonder dat de waarden voor contrast en helderheid worden aangetast.

Ongedaan maken/Opnieuw

Met deze twee knoppen (alleen actief als er niet-opgeslagen bewerkingen voor de foto zijn) kunt u bewerkingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren in de volgorde waarin ze oorspronkelijk werden toegepast.