Problemen met het bekijken van online albums

Als u problemen ondervindt met het bekijken van foto's in Picasa Webalbums, kunt u testen of u de afbeeldingen wel kunt bekijken met een andere browser. Als de webalbums met een andere browser wel worden weergegeven, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de huidige configuratie van uw browser. Probeer de volgende oplossingen:

Oplossing 1: wis het cachegeheugen van de browser en verwijder cookies.

Volg deze stappen om het cachegeheugen van de browser te wissen en cookies te verwijderen. Wanneer u dit heeft gedaan, meldt u zich af bij uw Google-account voor Picasa Webalbums en start u de webbrowser opnieuw. Meld u weer aan bij uw account en bekijk het album om te zien of het probleem is opgelost.

Oplossing 2: installeer de meest actuele versie van uw internetbrowser.

Het probleem wordt mogelijk opgelost door een bijgewerkte versie van uw browser te downloaden. Ga naar de startpagina van uw browser om de nieuwste versie te downloaden.

Oplossing 3: als u een rode X of grijze vakken ziet wanneer u op een album klikt, blokkeert uw browser mogelijk afbeeldingen.

Kies uw browser en volg onderstaande instructies:

Mozilla Firefox

Ga als volgt te werk om geblokkeerde afbeeldingen in Mozilla Firefox weer te geven:

1. Klik met de rechtermuisknop op de plaatsaanduiding van de ontbrekende foto's.
  2. Controleer of de optie 'Afbeeldingen van lhX.google.com blokkeren' (waarbij X een getal is) is geselecteerd. Als dit het geval is, moet u de optie deselecteren.
  3. Vernieuw de pagina in uw browser.

Volg deze stappen om in de toekomst toe te staan dat afbeeldingen van onze sites worden geladen:

1. Klik op 'Extra' > 'Opties' in Firefox.
  2. Selecteer het tabblad 'Inhoud'.
  3. Klik op de knop 'Uitzonderingen' naast 'Afbeeldingen laden'.
  4. Er wordt een pop-upvenster geopend. Als lhX.ggpht.com (dat wil zeggen, lh4.ggpht.com, lh6.ggpht.com, enzovoort) wordt vermeld als 'Geblokkeerd/Blokkeren', verwijdert u deze vermelding uit de lijst.

Internet Explorer

Ga als volgt te werk om geblokkeerde afbeeldingen in Internet Explorer weer te geven:

1. Open Internet Explorer en selecteer 'Extra' > 'Internet-opties'.
  2. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.
  3. Klik onder 'Multimedia' op 'Afbeeldingen weergeven'.
  4. Klik op OK.
  5. Vernieuw de pagina in uw browser.

Oplossing 4: server tijdelijk uitgeschakeld.

De oorzaak kan ook een tijdelijk probleem met de server zijn. We moeten af en toe onderhoud uitvoeren aan onze servers en gedurende die perioden kan er verminderde toegang tot foto's zijn. Wacht een poos en probeer het later opnieuw.

Heeft u nog steeds problemen?

Als u alle bovenstaande oplossingen heeft geprobeerd en nog steeds problemen heeft, kunt u een oplossing zoeken of uw probleem melden in het Helpforum van Picasa.