Wat gebeurt er met Picasa en Picasa Webalbums?

Wat gebeurt er met Picasa?

De ondersteuning voor Picasa is nu beëindigd. (Als u Engels spreekt, kunt u hier de blogpost lezen.)

Na beëindiging van Picasa is het volgende van toepassing:

• Picasa moet overal blijven werken waar het programma is geïnstalleerd en u hoeft verder niets te doen.
  • Er worden geen updates voor Picasa meer uitgebracht.
  • Picasa kan niet meer worden gedownload.

Wat gebeurt er met Picasa Webalbums?

Na 1 mei 2016 gaan we Picasa Webalbums uit roulatie nemen. (Als u Engels spreekt, kunt u hier de blogpost lezen.)

Na beëindiging van Picasa Webalbums kunt u het volgende doen:

• Albums bekijken en bewerken die u heeft gemaakt met Google Foto's. (Dit is niet van toepassing op fototags, reacties of +1's.)
  • Uw albums downloaden met Google Takeout.
  • Al uw albums en metadata, waaronder foto's die u heeft geüpload naar Google+, Blogger en Hangouts, bekijken in het albumarchief.

Links die blijven werken

• Links naar foto's en albums waarvan de URL's gebruikmaken van uw gebruikers-ID (en niet uw gebruikersnaam).
  • Links naar openbare galerijen waarvan de URL's gebruikmaken van uw gebruikers-ID (en niet uw gebruikersnaam).

Links die niet meer werken

• Diavoorstellingen die zijn ingesloten op websites.
  • Picasa Webalbums en foto's die zijn ingesloten op websites.
  • Links naar foto's, albums en openbare galerijen waarvan de URL's gebruikmaken van uw gebruikersnaam (en niet uw gebruikers-ID).

Overschakelen naar Google Foto's

Met Google Foto's kunt u het volgende doen:

• Albums maken
  • Foto's delen
  • Foto's bewerken
  • Zoeken naar mensen, plaatsen en dingen op uw foto's
  • Bijschriften bekijken die u heeft toegevoegd door op Info Informatie te klikken nadat u de foto of video heeft geopend.
Meer informatie over Google Foto's

Foto's toevoegen aan Google Foto's

Albums die u al heeft gesynchroniseerd met Picasa Webalbums, zijn al beschikbaar in Google Foto's. U kunt als volgt items toevoegen:

• Albums: schakel 'Websynchronisatie inschakelen' in voor elk album.
  • Afzonderlijke foto's en video's: download de desktop-uploader en maak vervolgens nieuwe albums in Google Foto's.

Acties en functies van Picasa Webalbums die niet werken in Google Foto's

• Fototags, mensen taggen, vind-ik-leuks, +1's en reacties in Picasa Webalbums. U kunt deze bekijken in het albumarchief.
  • Diavoorstellingen maken.
  • Foto's of albums insluiten op websites.
  • Foto's openen die u heeft geüpload naar Google+, Blogger en Hangouts.
  • Mensen volgen.
  • Openbare galerijen bekijken.