Picasa installeren

Als u Picasa wilt installeren, moet uw computer aan de volgende systeemvereisten voldoen:

Windows:

• Microsoft Windows XP/Vista/7
  • 100 MB vrije ruimte op de vaste schijf
  • 256 MB RAM
  • 1024 x 768 schermresolutie of hoger
  • Microsoft Internet Explorer 6 of hoger

Mac

• Intel Mac OS X 10.5 of hoger
  • 100 MB vrije ruimte op de vaste schijf
  • 256 MB RAM
  • 1024 x 768 schermresolutie of hoger

Picasa downloaden en installeren:

Windows
  1. Download Picasa voor Windows.
  2. Dubbelklik op het EXE-bestand.
  3. Klik in het venster voor de acceptatie van de voorwaarden op Ik ga akkoord.
  4. Kies in het installatiedialoogvenster van Picasa een locatie op uw computer waar u de applicatie wilt opslaan en klik op Installeren.
  5. Klik op Voltooien om de installatie af te ronden.
  6. Wanneer Picasa wordt gestart, stelt u de mappen in die door Picasa worden gescand en waaruit foto's worden weergegeven.
Mac
  1. Download Picasa voor Mac.
  2. Klik op uw bureaublad op de schijfkopie voor Picasa.
  3. Sleep het Picasa-pictogram naar 'Programma's'.
  4. Sleep de geactiveerde schijf en de schijfkopie 'picasamac.dmg' naar de prullenmand.
  5. Open Picasa via 'Programma's'.
  6. Wanneer Picasa wordt gestart, stelt u de mappen in die door Picasa worden gescand en waaruit foto's worden weergegeven.

Instellingen van Picasa wijzigen

Als u de taal, uploadgrootte, e-mailinstellingen en andere instellingen in Picasa wilt instellen, klikt u op Extra > Opties (Windows) of Picasa > Voorkeuren (Mac).