Foto's en albums delen

U kunt foto's en albums delen met Picasa of Picasa Webalbums.

Picasa

Delen op Google+

Foto's delen op Google+:

1. Selecteer foto's die u wilt uploaden en delen.
  2. Klik onderaan op Uploaden naar Google Foto's.
  3. Selecteer een album of maak een nieuw album.
  4. Kies een afbeeldingsformaat.
  5. Voeg Google+ kringen, afzonderlijke personen of e-mailadressen toe.
  6. Klik op Uploaden.
Uploaden en delen met Picasa Webalbums
  1. Selecteer foto's.
  2. Klik op Uploaden.
  3. Selecteer een album of maak een nieuw album.
  4. Kies een privacyniveau en een afbeeldingsformaat.
  5. Voeg e-mailadressen toe van personen met wie u wilt delen.
  6. Klik op Uploaden.

Picasa Webalbums

Foto's delen:

1. Open een album of foto.
  2. Klik op Delen.
  3. Voeg e-mailadressen toe van personen met wie u wilt delen.
  4. Klik op Delen om te delen op Google+ of E-mail verzenden als u zich niet heeft aangemeld voor Google+.

Album-privacy

Met albumzichtbaarheid kunt u bepalen wie uw albums kan bekijken. Er zijn drie opties:

• Openbaar
  • Beperkt, iedereen met de link
  • Alleen u

Zichtbaarheid van albums wijzigen

Het zichtbaarheisniveau aanpassen:

1. Klik op Mijn foto's en open het album om de zichtbaarheid aan te passen.
  2. Selecteer Acties > Albumeigenschappen.
  3. Selecteer bij 'Zichtbaarheid' de gewenste zichtbaarheidsoptie.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

URL voor openbare galerij

De URL voor uw openbare galerij is het unieke webadres waar uw foto's zich bevinden.

De URL voor uw openbare galerij opzoeken:

1. Klik op Mijn foto's.
  2. Klik boven uw albums op Openbare galerij.

Uw web-URL wordt in de adresbalk weergegeven.

De URL van uw openbare galerij en de URL van uw niet-vermelde galerij opzoeken:

1. Klik in de rechterbovenhoek op Opties .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Op het tabblad 'Algemeen' worden de URL's van uw openbare galerij en uw niet-vermelde galerij weergegeven.

In de niet-vermelde galerij worden albums weergegeven die zijn gemarkeerd als 'Beperkt, iedereen met de link'. De link voor de niet-vermelde galerij bevat een geheime sleutel waardoor het adres moeilijk te raden is. Stel uw geheime sleutel opnieuw in om toegang tot deze galerij in te trekken.

Links naar albums en foto's delen

U kunt links maar specifieke foto's of albums met iedereen delen vanuit Picasa Webalbums.

Link naar een album
  1. Klik op het tabblad 'Mijn foto's' op uw album.
  2. Klik aan de rechterkant op Link naar dit album.
  3. Kopieer onder 'Link in e-mail of IM plakken' de URL om te delen.
Link naar een individuele afbeelding
  1. Open de foto waarnaar u wilt linken.
  2. Klik aan de rechterkant op Link naar deze foto.
  3. Kopieer onder 'Link' de URL om te delen.