URL voor openbare galerij

Uw URL voor Picasa Webalbums is het webadres waar uw foto's zich bevinden. Deze URL bevat een unieke gebruikersnaam of een reeks cijfers (de id van uw Google-profiel) waarmee uw account wordt geïdentificeerd: http://picasaweb.google.com/123456789. Als mensen dit adres bezoeken, krijgen ze uw openbare albums te zien plus alle albums die u uitdrukkelijk met hen deelt.

Als u zich heeft aangemeld bij Google+

Wanneer u zich aanmeldt bij Google+, wordt uw URL gewijzigd: de id van uw Google-profiel wordt opgenomen in de URL. Op dit moment kunt u deze URL niet wijzigen. Als een andere URL in gebruik was toen u zich aanmeldde - http://picasaweb.google.com/GrapeApe - wordt deze omgeleid naar het nieuwe adres.

U kunt uw adres vinden door u aan te melden bij Picasa Webalbums, op het tabblad Mijn foto's te klikken, en vervolgens op Openbare galerij boven uw albums.

Als u een Google-profiel heeft toegevoegd aan Picasa Webalbums (maar u niet heeft aangemeld bij Google+)

De URL van uw Picasa Webalbums en uw Google-profiel hebben dezelfde unieke gebruikersnaam. Als de URL van uw Picasa Webalbums bijvoorbeeld http://picasaweb.google.com/123456789 is, wordt de URL van uw Google-profiel http://profiles.google.com/123456789. U kunt dit als volgt wijzigen:

1. Ga naar uw Google-profiel.
  2. Klik op Profiel bewerken.
  3. Wijzig uw profiel-URL op het tabblad Info. Wat uw opties zijn, hangt af van de vraag of uw Google-account gebruikmaakt van een @gmail.com-adres of niet.
    Mensen met @gmail.com Mensen zonder @gmail.com
    Kies uw Gmail-gebruikersnaam (gebruikersnaam@gmail.com) of het id-nummer van uw Google-profiel. Als u eerder een 'persona'-gebruikersnaam heeft gemaakt (deze functie is beëindigd), kiest u tussen het id-nummer van uw Google-profiel en uw persona. Als u geen persona heeft gemaakt, geeft de URL van uw galerij altijd de id van uw Google-profiel weer.

Als u geen gebruikmaakt van een Google-profiel in Picasa Webalbums

U kunt de URL van uw Picasa Webalbums wijzigen vanuit Picasa Webalbums zelf.

1. Meld u aan bij Picasa Webalbums.
  2. Klik op het tandwielpictogram tandwielpictogram rechtsboven en kies Instellingen voor Foto's.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op Uw URL wijzigen in het gedeelte ‘URL van uw galerij’. Wat uw opties zijn, hangt af van de vraag of uw Google-account gebruikmaakt van een @gmail.com-adres of niet.
    Mensen met @gmail.com Mensen zonder @gmail.com
    Kies uw Gmail-gebruikersnaam (gebruikersnaam@gmail.com) of het id-nummer van uw Google-profiel. Kies een id-nummer voor uw Google-profiel of een unieke gebruikersnaam. Per account kunt u één unieke gebruikersnaam toevoegen. U kunt uw gebruikersnaam niet meer wijzigen of verwijderen nadat u deze heeft geselecteerd.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan op de pagina Instellingen van Picasa Webalbums.