Picasa-videobestanden afspelen

Vuistregel: in de meeste gevallen geldt dat als uw videobestand niet wordt afgespeeld in Windows Media Player of QuickTime, het ook niet kan worden afgespeeld in Picasa. Dit betekent dat uw computer niet de juiste videosoftware of codecs heeft om de video af te spelen.

Picasa en Windows Media Player gebruiken beide de beschikbare software en codecs op uw computer om videobestanden af te spelen. In de volgende tabel staan videobestanden die Picasa voor Windows ondersteunt. Gebruik de tabel om de software te bepalen die u op uw computer moet installeren om het videobestand af te spelen. Als u problemen ondervindt met het afspelen van video in Picasa, moet u eerst de volledige lijst met stappen voor het oplossen van problemen met video uitvoeren.

Ondersteunde videobestandsextensies (containerindeling) Videotype(n) Software die nodig is om het videotype af te spelen in Picasa
.mpg MPEG-1, MPEG-2* MPEG-1: ingebouwde ondersteuning in Windows.
MPEG-2: software voor dvd-weergave (PowerDVD, WinDVD) of videobewerking die MPEG-2-video ondersteunt (Adobe Premier Elements, Ulead Video Studio, enzovoort)
.mod MPEG-2 (voor Standard-Definition-camcorders van JVC) Software voor dvd-weergave (PowerDVD, WinDVD) of videobewerking die MPEG-2-video ondersteunt (Adobe Premier Elements, Ulead Video Studio, enzovoort)
.mmv MPEG-2 (voor miniDV Standard-Definition-camcorders van Sony)* WinDVD, PowerDVD, Roxio of videobewerkingsoftware die MPEG-2-video ondersteunt. Sommige VAIO-computers van Sony bieden mogelijk ingebouwde ondersteuning.
.tod MPEG-2 HD. (Wordt gebruikt voor High-Definition-camcorders van JVC) Software voor dvd-weergave (PowerDVD, WinDVD) of videobewerking die MPEG-2-video ondersteunt (Adobe Premier Elements, Ulead Video Studio, enzovoort)
.wmv Windows Media-video, Windows Media-video HD, Windows Media-video HD VC-1 Windows Media-video: ingebouwde ondersteuning in Windows.
Windows Media-video HD: Windows Media Player 9 en hoger.
Windows Media-video HD VC-1: Windows Media Player 9 en hoger.
.asf Advanced System Format (of Advanced Streaming Format) Ingebouwde ondersteuning in Windows.
.avi Motion JPEG (mjpeg), Microsoft AVI, DivX (MPEG-4)* Motion JPEG: ingebouwde ondersteuning in Windows.
Microsoft AVI: ingebouwde ondersteuning in Windows.
Divx: http://www.divx.com

.divx DivX (MPEG-4)* DivX: http://www.divx.com
.mov QuickTime*, QuickTime HD* Apple QuickTime: http://www.quicktime.com
.m4v MPEG-4 iPod-video* Apple QuickTime: http://www.quicktime.com
.3gp 3GPP MPEG-4 voor gsm-telefoons* Apple QuickTime: http://www.quicktime.com
.3g2 3GPP2 MPEG-4 voor CDMA-telefoons* Apple QuickTime: http://www.quicktime.com
.mp4 MPEG-4*, MPEG-4 HD (AVCHD-H.264: gebruikt in HD-camera's van Sanyo en andere fabrikanten.)* Apple QuickTime: http://www.quicktime.com
.m2t High-Definition Video (HDV) MPEG-2 (gebruikt in 1ste en 2de generatie HD-camcorders)* WinDVD, PowerDVD, Roxio of videobewerkingsoftware die MPEG-2-video ondersteunt.
.m2ts MPEG-4 HD (AVCHD-H.264: gebruikt in 1ste generatie HD-camcorders van Sony.)** Ondersteuning is enigszins beperkt. Er is weinig ondersteuning voor AVCHD via DirectShow, tenzij u codec-pakketten, zoals K-Lite, downloadt.
.mts MPEG-4 HD (AVCHD-H.264: gebruikt in verschillende actuele HD-camcorders van fabrikanten als Sony en Canon.)** Ondersteuning is enigszins beperkt. Er is weinig ondersteuning voor AVCHD via DirectShow, tenzij u codec-pakketten, zoals K-Lite, downloadt.
.mkv Matroska-multimediacontainer* DivX: http://www.divx.com
*Er is standaard geen ondersteuning voor het afspelen van Quicktime-, MPEG-2-, DivX-, Matroska- en AVCHD-video's in Windows XP en Vista. U kunt gratis software voor Quicktime, MPEG-2, DivX, Matroska en AVCHD downloaden via de hierboven genoemde bronnen. Hoewel Windows 7 ondersteuning voor afspelen biedt via Windows Media Player, ondersteunt Picasa deze videotypen op dit moment nog niet totdat compatibele codecs zijn geïnstalleerd.

Picasa kan geen videobestanden met de volgende extensies detecteren en afspelen:
  • .rm, .ram - Real Media
  • .dvr-ms - Windows Media DVR MPEG-2-video
  • .vob - MPEG-2-video-object (dvd-standaardcontainer)
  • .flv - Flash-video
  • .ogg - open videostandaard die meestal Theora- (video) en Vorbis-lagen (audio) bevat