EXIF-data weergeven in het eigenschappenvenster

Het eigenschappenvenster geeft de EXIF-data van uw camera weer en ondersteunt tevens de XMP-standaard van Adobe. Als u metagegevens in Picasa wilt weergeven, klikt u op de knop 'Eigenschappenvenster weergeven/verbergen'. U kunt ook met de rechtermuisknop (Windows) of terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt (Mac) op een foto klikken en Eigenschappen (Windows) of Info (Mac) selecteren om het eigenschappenvenster te openen.

Dubbelklik op een foto om een histogram van de afbeelding te bekijken onder het bewerkingsvenster. Een histogram is een grafiek waarin de pixelverdeling tussen donker en licht van een afbeelding wordt getoond. Aan de linkerkant van het histogram worden de donkere pixels weergegeven, aan de rechterkant staan de heldere pixels. In Picasa wordt een histogram weergegeven voor elk van de primaire kleurkanalen waaruit de meeste foto's zijn opgebouwd: rood, groen en blauw.

In het histogram ziet u het effect dat uw bewerkingen hebben op de pixels in de foto en de algehele kwaliteit van de afbeelding. Als u de afbeelding zoveel helderder maakt dat pixels buiten het bereik van het histogram vallen, verliest u detail in de highlights. Als u daarentegen schaduwen aan de uiterste linkerzijde van het histogram donkerder maakt, gaan er schaduwdetails verloren.

Picasa leest de EXIF-gegevens voor geselecteerde RAW-bestanden. Picasa ondersteunt echter niet alle RAW-bestandstypen.