Cadeau-cd of -dvd

U kunt van alle bestaande mappen of albums in Picasa een cadeau-cd of -dvd maken. Ga als volgt te werk om een cadeau-cd of -dvd te maken:

1. Klik in de mappenlijst van Picasa op de map of het album waarvan u een cadeau-cd of -dvd wilt maken.
  2. Klik op het menu 'Maken' en selecteer 'Cadeau-cd'.
  3. Klik op de knop 'Toevoegen' om andere mappen en albums toe te voegen. Plaats vinkjes in de selectievakjes bij de mappen of albums die u wilt toevoegen.
  4. Pas de instellingen van uw cadeau-cd aan: kies het formaat van de foto's, neem een automatische diavoorstelling op en voeg een kopie van Picasa toe.
    Volgorde van foto's op de cd/dvd: als u 'Diavoorst. opnemen' selecteert, worden de foto's geordend op dezelfde manier als in uw map of album. Anders worden de foto's naar de cd gekopieerd in de volgorde waarop deze zijn opgeslagen op de vaste schijf. Dit is meestal een alfabetische volgorde op basis van de bestandsnaam.
  5. Geef uw cadeau-cd/-dvd een naam.
  6. Plaats een lege schijf. Het aantal schijven dat nodig is om de taak uit te voeren, wordt weergegeven in de blauwe balk boven de opties voor het maken van een cadeau-cd.
  7. Klik op 'Branden'.

Nadat u op 'Branden' heeft geklikt, kunt u geen foto's meer toevoegen aan dezelfde cd of dvd. Als u extra foto's wilt toevoegen, moet u een nieuwe schijf gebruiken.

Enkele opmerkingen over het maken van een cadeau-cd of -dvd met Picasa:

Compatibiliteit: cadeau-cd's of -dvd's die met een Mac zijn gemaakt, werken ook op een Windows-computer . Cadeau-cd's of -dvd's die met een Windows-computer zijn gemaakt, werken echter niet op een Mac.

Video's bekijken: video's die in Picasa op cd's of dvd's zijn gebrand, kunnen alleen worden weergegeven met compatibele mediaspelers zoals Windows Media Player of Quicktime.

Dvd-spelers: hoewel cadeau-dvd's die in Picasa zijn gemaakt, probleemloos op pc's kunnen worden bekeken, heeft u aparte software nodig voor het maken van dvd's die op de meeste dvd-spelers kunnen worden bekeken.