Diavoorstellingen, fotocollages en films

U kunt diavoorstellingen, fotocollages en video's maken in Picasa en Picasa Webalbums.

Diavoorstellingen en fotocollages

Een diavoorstelling maken in Picasa
  1. Maak een nieuw album met de foto's voor de diavoorstelling. Open het album.
  2. Klik bovenaan op Diavoorstelling op volledig scherm afspelen.
  3. Stel de instellingen voor uw diavoorstelling in.

U kunt als volgt uw diavoorstelling herhalend afspelen:

1. Klik op Extra > Opties (Windows) of Picasa > Voorkeuren (Mac).
  2. Klik op Diavoorstelling.
  3. Selecteer Diavoorstelling herhalen.
Een diavoorstelling maken in Picasa Webalbums
  1. Klik in een album op Diavoorste.
  2. Gebruik onder aan de diavoorstelling de besturingselementen om de instellingen aan te passen.
Een fotocollage maken in Picasa
  1. Selecteer de foto's voor de collage.
  2. Klik bovenaan op Fotocollage maken.
  3. Gebruik de pagina voor het maken van collage's om de weergave en inhoud van uw collage te beheren.
  4. Klik op Collage maken.

Op uw computer worden collages opgeslagen in 'Collages' onder Mijn afbeeldingen > Picasa (Windows) of Afbeeldi > Picasa (Mac).

In Picasa wordt uw map met collages weergegeven in 'Projecten' (platte mapweergave) of de map 'Picasa' (boomstructuur).

Video's en films

Video's uploaden naar Picasa Webalbums
  1. Log in bij Picasa Webalbums.
  2. Klik bovenaan op Uploaden.
  3. Selecteer de video die u wilt uploaden (maximaal 1 GB) en klik op Openen.

U kunt ook Picasa gebruiken om foto's en video's te uploaden.

Een film maken

U kunt uw foto's, video's en muziek combineren en daarmee een film maken.

1. Selecteer foto's en video's.
  2. Klik bovenaan op Filmpresentatie maken.
  3. Gebruik de Filmmaker om filminstellingen te wijzigen, audio en overgang aan te passen, afmetingen te wijzigen, tekst toe te voegen aan dia's en deze te bewerken of nieuwe foto's toe te voegen.
  4. Klik op Film maken of YouTube om een film te maken en deze te uploaden naar YouTube.

Films worden op uw computer opgeslagen in de map 'Films' onder Mijn afbeeldingen > Picasa (Windows) of Afbeeldingen > Picasa (Mac).

In Picasa wordt uw map met films weergegeven in 'Projecten' (platte mapweergave) of de map 'Picasa' (boomstructuur).