Een film maken

Combineer uw foto's, video's en muziekbestanden in een film en converteer die naar een .wmv-bestand (Windows) of een .mov-bestand (Mac). U kunt uw film ook delen met vrienden door deze te uploaden naar YouTube.

1. Selecteer de foto's en video's die u in uw film wilt opnemen.
  2. Klik in het fotovak op de knop Film om naar het scherm 'Movie Maker' te gaan. U kunt ook een film maken van alle foto's in een map of album door in de map- of albumkop op de knop Filmpresentatie maken movie maker te klikken.
  3. Gebruik de tabbladen Film, Dia en Clips om respectievelijk filminstellingen te wijzigen, tekst toe te voegen aan dia's of nieuwe foto's in te voegen.
    • U kunt dia's uit uw filmstrip verwijderen door op de X te klikken onder de knop Afspelen in de linkerbenedenhoek van het scherm 'Movie Maker'.
    • Wijzig de volgorde van de foto's in uw film door in de filmstrip onder aan het scherm foto's te slepen en neer te zetten.
    Meer informatie over het tabblad 'Film'

Gebruik dit tabblad om het geluid, het uiterlijk en de overgangen van uw film aan te passen:

• Geluidsspoor: u kunt voor elke film één ondersteund geluidsbestand laden. Maak een keuze uit drie verschillende opties voor het synchroniseren van uw foto's met muziek.
    • Overgangsstijl: bepaal hoe u tijdens de film van de ene afbeelding naar de andere gaat, bijvoorbeeld door inschuiven vanaf links, oplossen of pannen en zoomen.
    • Weergavetijd dia: gebruik de schuifregelaar om aan te passen hoe lang elke dia te zien is.
    • Overlappen: pas de mate van overlap aan tijdens de overgang van dia naar dia.
    • Afmetingen: beheer de resolutie van uw film. Bij het kiezen van een dimensie voor uw film moet u rekening houden met het formaat waarin uw film wordt bekeken.
    • Titels weergeven: kies om wel of geen fotobijschriften in uw film weer te geven.
    • Foto bijsnijden naar volledig frame: alle filmbeelden worden bijgesneden zodat ze de diaruimte volledig vullen.
    Meer informatie over het tabblad 'Dia'

Gebruik dit tabblad om tekst toe te voegen aan de dia's in uw film. U kunt tekst toevoegen als overlay over een afbeelding of een tekstdia maken als titelblad of tussenblad in uw film.

1. Klik in het scherm 'Movie Maker' op het tabblad Dia.
    2. Voeg tekst toe in het tekstvak. Het voorbeeld van uw dia of foto wordt automatisch bijgewerkt.
    3. Pas lettertype, formaat, stijl en kleur van de tekst en de achtergrond aan. Wijzig de stijl en locatie van de tekst via het dropdown-menu 'Sjabloon'.

Elke film is standaard voorzien van een voorbladdia waarop de titel en de datum van uw album worden weergegeven. Als u een nieuwe tekstdia wilt maken, klikt u op de knop Een nieuwe tekstdia toevoegen onder de knop Afspelen op het scherm 'Movie Maker'.

Meer informatie over het tabblad 'Clips'

Gebruik dit tabblad om foto's toe te voegen of te verwijderen en om uit uw bibliotheek extra foto's op te halen voor uw film.

1. Klik op het tabblad Clips aan de linkerkant van het scherm 'Movie Maker'.
    2. Klik op de knop Meer ophalen om in uw bibliotheek meer foto's op te zoeken.
    3. Selecteer de gewenste foto's uit uw bibliotheek.
    4. Klik wanneer u klaar bent op Terug naar Movie Maker in het fotovak.

De extra afbeeldingen worden nu weergegeven op het tabblad Clips. Gebruik de knoppen (+) en (-) om foto's toe te voegen en te verwijderen.

4. Zodra u tevreden bent met uw film, kunt u een paar dingen doen:
    • Klik op de knop Afspelen op volledig scherm in de rechterbenedenhoek van het scherm om een voorbeeld te bekijken op volledig scherm.
    • Klik op de knop Film maken om te beginnen met het maken van de film.
    • Klik op YouTube om de film te maken en die automatisch te uploaden naar YouTube.

Alle voltooide films en conceptfilms worden opgeslagen in de map 'Films', die u vindt onder 'Mijn afbeeldingen' > 'Picasa' (Windows) of 'Afbeeldingen' > 'Picasa' (Mac). In Picasa bevindt de map 'Films' zich in de verzameling 'Projecten' (platte mapstructuur) of in de Picasa-map (boomstructuur).

Als u nog niet klaar bent met een film, klikt u op de knop Sluiten, waarna wordt gevraagd of u een concept wilt opslaan in de map 'Films'. U kunt een concept of een voltooide film op elk gewenst moment opnieuw bewerken. Dubbelklik in de map 'Films' op de gewenste film en klik op de knop Film bewerken om de tools voor het maken van films te gebruiken.

Afhankelijk van het aantal afbeeldingen en de grootte van uw geluidsbestand kan het even duren voordat de film is gemaakt.