Picasa en Picasa Webalbums worden niet meer ondersteund. Meer informatie

Diavoorstellingen, fotocollages en films

U kunt diavoorstellingen, fotocollages en video's maken in Picasa.

Een diavoorstelling maken
  1. Maak een nieuw album met de foto's voor de diavoorstelling. Open het album.
  2. Klik bovenaan op Diavoorstelling op volledig scherm afspelen.
  3. Stel de instellingen voor uw diavoorstelling in.

U kunt als volgt uw diavoorstelling herhaald afspelen:

1. Klik op Extra > Opties (Windows) of Picasa > Voorkeuren (Mac).
  2. Klik op Diavoorstelling.
  3. Selecteer Diavoorstelling herhalen.
Een fotocollage maken
  1. Selecteer de foto's voor de collage.
  2. Klik bovenaan op Fotocollage maken.
  3. Gebruik de pagina voor het maken van collage's om de weergave en inhoud van uw collage te beheren.
  4. Klik op Collage maken.

Op uw computer worden collages opgeslagen in 'Collages' onder Mijn afbeeldingen > Picasa (Windows) of Afbeeldi > Picasa (Mac).

In Picasa wordt uw map met collages weergegeven in Projecten (platte mapweergave) of de map Picasa (boomstructuur).

Een film maken

U kunt uw foto's, video's en muziek combineren en daarmee een film maken.

1. Selecteer foto's en video's.
  2. Klik bovenaan op Filmpresentatie maken.
  3. Gebruik de Filmmaker om filminstellingen te wijzigen, audio en overgang aan te passen, afmetingen te wijzigen, tekst toe te voegen aan dia's en deze te bewerken of nieuwe foto's toe te voegen.
  4. Klik op Film maken of YouTube om een film te maken en deze te uploaden naar YouTube.

Films worden op uw computer opgeslagen in de map 'Films' onder Mijn afbeeldingen > Picasa (Windows) of Afbeeldingen > Picasa (Mac).

In Picasa wordt uw map met films weergegeven in Projecten (platte mapweergave) of de map Picasa (boomstructuur).