Nieuwe foto's toevoegen

U kunt Picasa gebruiken voor het snel en eenvoudig importeren van nieuwe foto's en video's naar een gescande map (vanaf een camera, cd/dvd, geheugenkaart, Dit doet u als volgt:

1. Sluit de camera (of geheugenkaart, cd/dvd, scanner, enzovoort) aan op uw computer.
  2. Klik in Picasa op 'Importeren'.
  3. 'Importeren vanaf': selecteer de bron van uw nieuwe foto's (bijvoorbeeld uw camera). Uw foto's worden in groepjes weergegeven, gebaseerd op het tijdstip waarop ze genomen zijn.
  4. 'Importeren naar': bepaal op welke locatie op uw computer u de foto's wilt opslaan. Als u voor 'opnamedatum' als naam voor de map kiest, worden uw foto's in aparte mappen op datum opgeslagen.
  5. Als u importeert vanaf een camera of geheugenkaart, heeft u in het gedeelte 'Na kopiëren' de volgende opties:
    • Kaart negeren: niets wordt van uw camera en geheugenkaart verwijderd.
    • Alleen gekopieerde foto's verwijderen : alleen foto's die geïmporteerd zijn, worden verwijderd.
    • Alles op kaart verwijderen: alle afbeeldingen die worden gevonden op de camera en de geheugenkaart, worden verwijderd.
  6. Selecteer de specifieke foto's die u wilt importeren. U kunt op verschillende manieren meerdere foto's selecteren:
    • "Elastiekselectie": klik met de linkermuisknop en sleep met de muis over meerdere foto's om die te selecteren.
    • Houd de Ctrl-toets (Windows) of Command-toets (Mac) ingedrukt om meerdere foto's te selecteren.
    • Klik op het klokpictogram om alle foto's te selecteren die in een bepaalde periode zijn gemaakt.
  7. Klik op 'Geselecteerde importeren' of klik op 'Alles importeren' om alle weergegeven foto's te importeren.