Welkom bij Picasa en Picasa Webalbums

In deze handleiding leer je hoe je Picasa kunt gebruiken om je foto's en video's te ordenen en te bewerken. Vervolgens leer je hoe je Picasa Webalbums kunt gebruiken om je foto's en video's te uploaden en te delen.

De Picasa-software

Wanneer je aan de slag gaat, moet je altijd rekening houden met twee dingen:

• Picasa slaat de foto's niet op je computer op.
    Wanneer je Picasa opent, bekijkt het programma de mappen op je computer en geeft het de foto's weer die het vindt. Het programma geeft de bestandstypen weer waarop je het laat zoeken, in de mappen waarin je het laat zoeken.
  • Je oorspronkelijke foto's blijven altijd behouden.
    Wanneer je bewerkingsopties gebruikt in Picasa, blijven je oorspronkelijke bestanden behouden. De fotobewerkingen die je aanbrengt, zijn alleen zichtbaar in Picasa, totdat je besluit je wijzigingen op te slaan. En zelfs dan maakt Picasa een nieuwe versie van de foto waarin je bewerkingen zijn doorgevoerd, zodat het originele bestand volledig behouden blijft.

Met de Picasa-software van Google kun je je foto's in een paar korte, gemakkelijke stappen ordenen, bewerken en uploaden. Download Picasa op http://picasa.google.com.

Picasa Webalbums

Zoek je een gemakkelijke manier om foto's vanaf je camera en computer op internet te zetten? Picasa Webalbums van Google biedt je 1 GB gratis opslagruimte waarmee je je foto's heel eenvoudig kunt delen. Ga naar http://picasaweb.google.com.