Welkom bij Picasa en Picasa Webalbums

U kunt met Picasa uw foto's beheren en bewerken. Als u foto's en video's wilt delen, gebruikt u Picasa Webalbums.

Picasa werkt als volgt:

• Picasa vindt foto´s van uw computer en geeft deze weer.
  • Originele foto´s blijven bewaard.
  • Fotobewerkingen kunnen alleen worden weergegeven in Picasa totdat u uw wijzigingen heeft opgeslagen.

Picasa downloaden

Picasa Webalbums

U kunt uw foto's uploaden en online delen met Picasa Webalbums.

Albums die u maakt in Picasa Webalbums, worden ook weergegeven in Google Foto's.

Aanmelden

Als u Picasa Webalbums wilt gebruiken, logt u in met uw e-mailadres of Google-account.

Heeft u nog geen account? Maak er één.

Naam en profielfoto instellen

U kunt uw naam en profielfoto wijzigen in Picasa Webalbums.

Google+ gebruiker

Uw profielnaam op Google+ wijzigen

1. Inloggen bij Picasa Webalbums.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Opties .
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik op Uw profiel bewerken in het tabblad 'Algemeen' naast 'Uw bijnaam'.
  5. Klik in uw Google+ profiel op uw naam.
  6. Wijzig uw naam en klik op Opslaan.

Uw Google+ profielfoto wijzigen

1. Volg bovenstaande stappen 1–3.
  2. Klik in uw profielfoto in Google+ op Profielfoto wijzigen .
  3. Selecteer een bestaande foto of upload een nieuwe.
  4. Klik op Instellen als profielfoto.

Als u uw naam en profielfoto wijzigt in Google+, worden deze ook gewijzigd in andere Google-apps en -services.

Als u geen Google+ profiel heeft voor Picasa Webalbums

Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik in de rechterbovenhoek op Opties .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op Afbeelding wijzigen in het tabblad 'Algemeen' onder uw foto. Als u uw naam wilt wijzigen, voert u een nieuwe naam in onder 'Uw bijnaam'.
  4. Klik op 'Wijzigingen opslaan'.