Foto's toevoegen

Gebruik Picasa om foto's te bekijken die al op je computer staan of om foto's vanaf je camera te importeren.

Foto's toevoegen die al op je computer staan

Nadat je Picasa hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je bepalen welke foto's in Picasa worden weergegeven. Picasa laat je de foto- en videobestandstypen zien die je opgeeft, in de mappen die je opgeeft.

Bepalen welke mappen worden weergegeven Bepalen welke bestandstypen worden weergegeven
Klik op Extra > Mappenbeheer om te bepalen welke mappen worden weergegeven: Klik op Extra > Opties (pc) of Picasa > Voorkeuren (Mac) om te bepalen welke bestandstypen worden weergegeven.

Nieuwe foto's importeren

Uiteraard bevinden niet al je foto's zich op je computer. Je kunt foto's vanaf allerlei bronnen in Picasa importeren, zoals camera's, cd's, geheugenkaarten, scanners en webcams. Foto's die je importeert, worden opgeslagen op je computer en automatisch weergegeven in Picasa.

1. Klik in Picasa op Importeren.
  2. Selecteer de bron van de nieuwe foto's (bijvoorbeeld je camera) in het dropdown-menu 'Foto's importeren vanaf' bovenaan.
  3. Selecteer de doelmap op je computer voor je nieuwe foto's in het dropdown-menu 'Importeren naar' onderaan.
  4. Als je de foto's die je importeert tegelijkertijd wilt uploaden naar Picasa Webalbums, vink je het selectievakje 'Uploaden' aan.
  5. Selecteer de specifieke foto's die je wilt importeren en klik op Geselecteerde items importeren of klik op Alles importeren om alle weergegeven foto's te importeren.