Foto's toevoegen

Gebruik Picasa om foto's te bekijken die al op uw computer staan of om foto's te importeren vanaf uw camera.

Foto's toevoegen die al op uw computer staan

Nadat u Picasa heeft gedownload en geïnstalleerd, heeft u volledige controle over de foto's die in Picasa worden weergegeven. Picasa toont u de foto's en video's van de bestandstypen die u heeft opgegeven in de mappen die u wilt laten doorzoeken.

Beheren welke mappen worden weergegeven Beheren welke bestandstypen worden weergeven
Klik op 'Extra' > 'Mappenbeheer' om te beheren welke mappen worden weergegeven: Klik op 'Extra' > 'Opties' (pc) of 'Picasa' > 'Voorkeuren' (Mac) om te bepalen welke bestandstypen worden weergegeven.

Nieuwe foto's importeren

Uiteraard bevinden niet al uw foto's zich op uw computer. U kunt foto's van allerlei bronnen in Picasa importeren, zoals camera's, cd's, geheugenkaarten, scanners, webcams en meer. Foto's die u importeert, worden opgeslagen op uw computer en automatisch weergegeven in Picasa.

Zie instructies

1. Klik in Picasa op 'Importeren'.
  2. Selecteer de bron van de nieuwe foto's (bijvoorbeeld uw camera) in de vervolgkeuzelijst 'Foto's importeren vanaf' bovenaan.
  3. Selecteer op uw computer de doelmap voor uw nieuwe foto's in de vervolgkeuzelijst 'Importeren naar' onderaan.
  4. Als u de foto's die u importeert tegelijkertijd wilt uploaden naar Picasa-webalbums, plaatst u een vinkje in het selectievakje 'Uploaden'.
  5. Selecteer de specifieke foto's die u wilt importeren en klik op 'Geselecteerde items importeren' of klik op 'Alles importeren' om alle weergegeven foto's te importeren.