Foto's toevoegen of verwijderen

U kunt Picasa en Picasa Webalbums gebruiken om uw foto's te organiseren.

Foto's toevoegen aan Picasa

Vanaf een computer

Eén foto toevoegen

1. Klik in Picasa op Bestand.
  2. Selecteer Bestand aan Picasa toevoegen.
  3. Selecteer de foto die u wilt toevoegen.
  4. Klik op Openen.

Foto's uit meerdere mappen toevoegen

1. Klik op Extra > Mappenbeheer
  2. Selecteer de mappen met foto's die u wilt weergeven.
  3. Selecteer het type bestanden dat u wilt weergeven.
Vanaf camera's, geheugenkaarten, enzovoort

U kunt foto's importeren naar Picasa vanaf camera's, geheugenkaarten en apparaten.

1. Sluit het apparaat aan op uw computer.
  2. Open Picasa en klik op Importeren.
  3. Bij 'Foto's importeren vanaf' selecteert u de bron van uw foto's.
  4. Bij 'Importeren naar' selecteert u de doelmap.
  5. Selecteer de foto's die u wilt importeren.
  6. Klik op Selectie importeren of op Alles importeren.

Nadat u de foto's heeft gekopieerd, kunt u de gekopieerde foto's of alle foto's op uw geheugenkaart of camera verwijderen.

Foto's of albums in Picasa Webalbums verwijderen

U kunt afzonderlijke foto's of online albums verwijderen in Picasa Webalbums.

Afzonderlijke foto's verwijderen
  1. Selecteer de foto die u wilt verwijderen.
  2. Klik op Acties > Deze foto verwijderen.
  3. Klik op OK.
Meerdere foto's verwijderen
  1. Klik op Organiseren.
  2. Selecteer de foto's die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.
  4. Klik op OK.
Albums verwijderen
  1. Op het tabblad 'Mijn foto's' klikt u op het album dat u wilt verwijderen.
  2. Klik op Acties > Album verwijderen.
  3. Klik op OK.

Gerelateerde informatie

Een opslaggrootte kiezen

U kunt het formaat van een foto of bestand kiezen zodat deze past bij het online gebruik van uw foto's.

Er zijn twee mogelijkheden:

• Voor delen op het web (het formaat van grotere foto's wordt aangepast naar 2048 pixels)
  • Oorspronkelijk formaat

De opslaggrootte kan van invloed zijn op de beeldkwaliteit. De beeldkwaliteit behouden wanneer u opslaat met 'Voor delen op het web':

1. Klik op Extra > Opties (Windows) of Picasa > Voorkeuren (Mac).
  2. Klik op Google Foto's.
  3. Vink JPEG-kwaliteit: Originele beeldkwaliteit wordt behouden aan.
Uploadlimieten voor accounts
  • Maximumgrootte foto's: 75 MB
  • Maximumgrootte video's: 10 GB
  • Maximumaantal webalbums: 20.000
  • Maximumaantal foto's en video's per webalbum: 2000
  • Totale opslagruimte: 15 GB voor foto's en video's.
Foto's bekijken waarin u mogelijk bent geïnteresseerd

In Picasa Webalbums ziet u mogelijk foto's uit verschillende bronnen:

• In 'Mijn recente albums' worden uw recente uploads weergegeven.
  • Via 'Recente activiteit' wordt u geïnformeerd over onlangs geüploade openbare albums van mensen die u volgt en ziet u foto's die met u zijn gedeeld.
  • Bij 'Aanbevolen foto's' worden foto's van hoge kwaliteit uit de Picasa-community weergegeven.