Picasa en Picasa Webalbums worden niet meer ondersteund. Meer informatie

Foto's toevoegen aan Picasa

Als u uw foto's wilt ordenen met Picasa, begint u met het toevoegen van foto's.

Foto's toevoegen aan Picasa

Vanaf een computer

Eén foto toevoegen

1. Klik in Picasa op Bestand.
  2. Selecteer Bestand aan Picasa toevoegen.
  3. Selecteer de foto die u wilt toevoegen.
  4. Klik op Openen.

Foto's uit meerdere mappen toevoegen

1. Klik op Extra > Mappenbeheer
  2. Selecteer de mappen met foto's die u wilt weergeven.
  3. Selecteer de bestandstypen die u wilt weergeven.
Vanaf camera's, geheugenkaarten, enzovoort

U kunt foto's importeren naar Picasa vanaf camera's, geheugenkaarten en apparaten.

1. Sluit het apparaat aan op uw computer.
  2. Open Picasa en klik op Importeren.
  3. Bij 'Foto's importeren vanaf' selecteert u de bron van uw foto's.
  4. Bij 'Importeren naar' selecteert u de doelmap.
  5. Selecteer de foto's die u wilt importeren.
  6. Klik op Selectie importeren of op Alles importeren.

Nadat u de foto's heeft gekopieerd, kunt u de gekopieerde foto's of alle foto's op uw geheugenkaart of camera verwijderen.

Gerelateerde informatie

Een opslaggrootte kiezen

U kunt het formaat van een foto of bestand kiezen zodat deze past bij het online gebruik van uw foto's.

Er zijn twee mogelijkheden:

• Voor delen op het web (het formaat van grotere foto's wordt aangepast naar 2048 pixels)
  • Oorspronkelijk formaat

De opslaggrootte kan van invloed zijn op de beeldkwaliteit. De beeldkwaliteit behouden wanneer u opslaat met 'Voor delen op het web':

1. Klik op Extra > Opties (Windows) of Picasa > Voorkeuren (Mac).
  2. Klik op Google Foto's.
  3. Vink JPEG-kwaliteit: Originele beeldkwaliteit wordt behouden aan.
Uploadlimieten voor accounts
  • Maximaal formaat foto's: 75 MB
  • Maximaal formaat video's: 10 GB
  • Totale opslagruimte: 15 GB voor foto's en video's.