Instellingen voor Automatische back-up wijzigen

Android

Nadat je Automatische back-up hebt ingeschakeld, kun je beheren hoe en wanneer foto's en video's van je apparaat worden geüpload. Je kunt de status van je uploads voor Automatische back-up bekijken door de app Foto's  > Camera te openen.

1. Open de app Foto's .
  2. Raak het menupictogram/de menuknop menu > Instellingen > Automatische back-up aan.
  3. In dit scherm kun je de volgende instellingen wijzigen (raak de kop aan om deze uit te vouwen):
Fotoformaat

Volledig formaat: dit is de standaardinstelling. Met deze instelling worden je foto's en video's geüpload met de oorspronkelijke resolutie (tot 100 MB voor foto's of 1080p voor video's). Deze bestanden tellen mee voor de limiet voor je Google Drive Opslag, die wordt weergegeven onder Volledig formaat wanneer je deze instelling aanraakt. Als je de gratis opslaglimiet bijna hebt bereikt, wordt een Google+ melding weergegeven. Als je geen opslagruimte meer hebt, wordt er automatisch overgeschakeld naar het standaardformaat voor het opslaan van foto's.

Standaardformaat: foto's met het standaardformaat zijn met name handig om te delen via internet. Als je deze instelling kiest, wordt het formaat van je foto's zodanig gewijzigd dat de langste rand van de foto niet langer is dan 2048 pixels. Je kunt een onbeperkt aantal foto's op standaardformaat opslaan op Google+.

Een back-up van foto's maken

Via wifi of mobiel netwerk je foto's worden geüpload wanneer je apparaat is verbonden met een wifi-netwerk of je mobiele netwerk. Opmerking: wanneer je foto's uploadt via je mobiele netwerk, wordt er gebruikgemaakt van je gegevensverbinding en brengt je serviceprovider mogelijk kosten in rekening. Als je een apparaat gebruikt met alleen wifi, uploadt Automatische back-up alleen via wifi.

Alleen via wifi: je foto's worden geüpload wanneer je verbinding hebt met een wifi-netwerk.

Een back-up van video's maken

Via wifi of mobiel netwerk: je video's worden geüpload wanneer je apparaat is verbonden met een wifi-netwerk of je mobiele netwerk. Opmerking: wanneer je video's uploadt via je mobiele netwerk, wordt er gebruikgemaakt van je gegevensverbinding en brengt je serviceprovider mogelijk kosten in rekening. Als je een apparaat gebruikt met alleen wifi, uploadt Automatische back-up alleen via wifi.

Alleen via wifi: je video's worden geüpload wanneer je verbinding hebt met een wifi-netwerk. Zeer grote videobestanden worden alleen geüpload via wifi.

Roaming

Als je Roaming inschakelt, kunnen foto's en video's worden geüpload wanneer je gebruikmaakt van roaming in een mobiel gegevensnetwerk. Opmerking: wanneer je uploadt via je mobiele netwerk, wordt je gegevensverbinding gebruikt en brengt je serviceprovider mogelijk kosten in rekening. Als je een apparaat gebruikt met alleen wifi, uploadt Automatische back-up alleen via wifi.

Alleen tijdens opladen

Als je Alleen tijdens opladen kiest, worden er alleen foto's en video's geüpload wanneer je apparaat is aangesloten op een externe voedingsbron. Als je deze instelling kiest, kun je de levensduur van de accu van je apparaat beheren als je Automatische back-up gebruikt.

Back-up van alles maken

Als je Back-up van alles aanraakt, wordt er een back-up van de foto's en video's op je apparaat gemaakt op Google+ (als aan de bovenstaande voorkeursinstellingen wordt voldaan). Als er niet aan de voorkeursinstellingen wordt voldaan op het moment dat je Back-up van alles aanraakt, blijven de foto's en video's in de back-upwachtrij staan totdat aan je voorkeursinstellingen wordt voldaan. Als je bijvoorbeeld hebt ingesteld dat Automatische back-up alleen een back-up maakt als je je apparaat oplaadt en je Back-up van alles selecteert, wordt er pas een back-up gemaakt van je foto's en video's zodra je apparaat wordt opgeladen.

Wanneer je uitlogt bij de Google+ app, wordt je back-upwachtrij niet opgeslagen. Er wordt pas een back-up gemaakt van de foto's en video's waarvan nog geen back-up is gemaakt, als je weer inlogt bij de Google+ app en Back-up van alles aanraakt.

iOS

Nadat je Automatische back-up hebt ingeschakeld, kun je beheren hoe en wanneer foto's en video's van je apparaat worden geüpload.

1. Open de Google+ app.
  2. Raak het menupictogram  > tandwielpictogram  > Camera en foto's > Automatische back-up aan.

Via dit scherm kun je deze instellingen wijzigen (raak de kop aan om deze uit te vouwen):

Back-ups op volledig formaat

Gebruik de instelling AAN om Back-ups op volledig formaat te kiezen. Dit is de standaardinstelling. Met deze instelling worden je foto's en video's geüpload met de oorspronkelijke resolutie (tot 100 MB voor foto's of 1080p voor video's). Deze bestanden tellen mee voor de limiet voor je Google Drive Opslag. Als je de gratis opslaglimiet bijna hebt bereikt, wordt een Google+ melding weergegeven. Als je geen opslagruimte meer hebt, wordt er automatisch overgeschakeld naar het standaardformaat voor het opslaan van foto's.

Gebruik de instelling UIT om een back-up van foto's en video's te maken op het standaardformaat, wat met name handig kan zijn voor het delen van foto's en video's via internet. Als je deze instelling kiest, wordt het formaat van je foto's zodanig gewijzigd dat de langste rand van de foto niet langer is dan 2048 pixels. Je kunt een onbeperkt aantal foto's op standaardformaat opslaan op Google+.

Wanneer een back-up van foto's maken

Via wifi of mobiel netwerk: Automatische back-up wordt zo ingesteld dat je foto's alleen worden geüpload wanneer je apparaat is verbonden met een wifi-netwerk of je mobiele netwerk. Opmerking: wanneer je uploadt via je mobiele netwerk, maak je gebruik van je gegevensverbinding en kan je serviceprovider kosten in rekening brengen. Als je een apparaat gebruikt met alleen wifi, uploadt Automatische back-up alleen via wifi.

Alleen via wifi: Automatische back-up wordt zo ingesteld dat je foto's alleen worden geüpload wanneer je apparaat verbinding heeft met een wifi-netwerk.

Wanneer een back-up van video's maken

Via wifi of mobiel netwerk: Automatische back-up wordt zo ingesteld dat je video's alleen worden geüpload wanneer je apparaat is verbonden met een wifi-netwerk of je mobiele netwerk. Erg grote video's worden alleen geüpload via wifi. Opmerking: wanneer je uploadt via je mobiele netwerk, maak je gebruik van je gegevensverbinding en kan je serivceprovider kosten in rekening brengen. Als je een apparaat gebruikt met alleen wifi, uploadt Automatische back-up alleen via wifi.

Alleen via wifi: Automatische back-up wordt zodanig ingesteld dat je video's alleen worden geüpload wanneer je apparaat verbinding heeft met een wifi-netwerk.

Een back-up van alle foto's en video's maken

Als je Back-up van alles aanraakt, wordt er een back-up van de foto's en video's op je apparaat naar Google+ gemaakt (als aan de bovenstaande voorkeursinstellingen wordt voldaan). Als er niet aan de voorkeursinstellingen wordt voldaan op het moment dat je Back-up van alles aanraakt, blijven de foto's en video's in de back-upwachtrij staan totdat aan je voorkeursinstellingen wordt voldaan. Als je bijvoorbeeld hebt ingesteld dat Automatische back-up alleen een back-up maakt als je je apparaat oplaadt en je Back-up van alles selecteert, wordt er pas een back-up gemaakt van je foto's en video's zodra je apparaat wordt opgeladen.

Wanneer je uitlogt bij de Google+ app, wordt je back-upwachtrij niet opgeslagen. Er wordt pas een back-up gemaakt van de foto's en video's waarvan nog geen back-up is gemaakt, als je weer inlogt bij de Google+ app en Back-up van alles aanraakt.

Desktop

Nadat je Automatische back-up hebt ingeschakeld, kun je ervoor kiezen om automatisch een back-up van je foto's en video's te maken op het volledige of het standaardformaat:

1. Open Google+. Plaats je muisaanwijzer in de linkerbovenhoek om het hoofdmenu van Google+ te openen. Klik op  Instellingen.
  2. Scrol naar het gedeelte Foto's en video's en vink het selectievakje naast Mijn foto's uploaden op volledig formaat aan of verwijder het vinkje.

Kies Volledig formaat als je je foto's en video's wilt uploaden met de oorspronkelijke resolutie (tot 100 MB voor foto's of 1080p voor video's). Deze bestanden tellen mee voor de limiet voor je Google Drive Opslag, die meteen onder deze instelling wordt weergegeven. Als je de gratis opslaglimiet bijna hebt bereikt, wordt een Google+ melding weergegeven. Als je geen opslagruimte meer hebt, wordt automatisch het standaardformaat voor het opslaan van foto's gebruikt.

Standaardformaat: foto's en video's met het standaardformaat zijn met name handig om te delen via internet en je kunt een onbeperkt aantal foto's op standaardformaat opslaan op Google+. Het formaat van je foto's wordt zodanig aangepast dat de langste rand van de foto niet langer is dan 2048 pixels.