Dubbele foto's

Picasa slaat uw fotobestanden niet op. Picasa scant uw computer op zoek naar compatibele fotobestandstypen en geeft deze foto's vervolgens weer. Houd hier rekening mee wanneer u de volgende veelvoorkomende redenen voor duplicaten en de oplossingen ervoor raadpleegt:

• Dezelfde foto is in meerdere mappen opgeslagen: u heeft zelf het beheer over de mappen die Picasa scant en weergeeft. Als dezelfde foto in meerdere gescande mappen staat, krijgt u duplicaten te zien in Picasa. Controleer of er twee afzonderlijke exemplaren op de computer staan door elk bestand op de schijf te zoeken.
    • Oplossing: gebruik, afhankelijk van uw voorkeur, een van de volgende opties:
      • Mappenbeheer gebruiken: klik op het menu 'Extra' en selecteer 'Mappenbeheer'. Stel in dat Picasa volledige mappen uitsluit van uw bibliotheek.
      • Afzonderlijke duplicaten verbergen: u kunt ook met de rechtermuisknop (Windows) of terwijl u de control-toets ingedrukt houdt (Mac) op afzonderlijke dubbele foto's klikken en ze aan het zicht onttrekken door 'Verbergen' te selecteren. Meer informatie over verborgen foto's.
      • Dubbele foto's verwijderen: als u zeker weet dat de foto's duplicaten zijn, kunt u ze ook van de schijf verwijderen.
  • Uw fotodatabase is corrupt: de Picasa-database houdt per gebruiker informatie over uw foto's bij. Als deze database corrupt is, worden de foto's onjuist geplaatst of verkeerd weergegeven, of in dit geval dubbel weergegeven.
    • Oplossing: als u de vorige opties heeft geprobeerd en niets werkt, zijn de duplicaten waarschijnlijk het gevolg van een beschadigde fotodatabase. U kunt de fotodatabase opnieuw opbouwen.
Importeer geen duplicaten.

Als u de knop 'Importeren' gebruikt om foto's die al op de vaste schijf staan in Picasa te zetten, krijgt u twee exemplaren op uw vaste schijf die u allebei te zien krijgt.

Als u duplicaten wilt uitsluiten bij het importeren, selecteert u 'Kopieën uitsluiten' onder aan de importpagina. Picasa detecteert dubbele foto's door bestandsgrootten, namen en eventueel een klein gedeelte van elke foto te vergelijken. Als er een rode x bij een foto in het Importvak te zien is, staat deze foto al in Picasa. Deze foto wordt dan ook niet geïmporteerd. U kunt dit ook instellen als standaardvoorkeur in Picasa.

1. Klik in Picasa op 'Extra' > 'Opties' (Windows) of 'Picasa' > 'Voorkeuren' (Mac).
  2. Selecteer het tabblad 'Algemeen'.
  3. Selecteer de optie 'Automatisch dubbele bestanden opsporen tijdens het importeren' (Windows) of de optie 'Dubbele bestanden detecteren tijdens importeren' (Mac).
  4. Klik op 'OK'.