Dubbele foto's beheren

Picasa slaat je fotobestanden niet op. Picasa scant je computer op zoek naar compatibele fotobestandstypen en geeft deze foto's vervolgens weer. Hierdoor wordt voorkomen dat je dubbele foto's te zien krijgt in Picasa. Houd hier rekening mee wanneer je de volgende veelvoorkomende redenen voor duplicaten en de oplossingen ervoor raadpleegt:

• Dezelfde foto is in meerdere mappen opgeslagen: jij hebt zelf het beheer over de mappen die Picasa scant en weergeeft. Als dezelfde foto in meerdere gescande mappen staat, krijg je duplicaten te zien in Picasa. Controleer of er twee afzonderlijke exemplaren op de computer staan door elk bestand op de schijf te zoeken.
    • Oplossing: gebruik, afhankelijk van je voorkeur, een van de volgende opties:
      • Mappenbeheer gebruiken: klik op het menu Extra en selecteer Mappenbeheer. Stel in dat Picasa volledige mappen uitsluit van je bibliotheek.
      • Afzonderlijke duplicaten verbergen: je kunt ook met de rechtermuisknop (Windows) of terwijl je de control-toets ingedrukt houdt (Mac) op afzonderlijke dubbele foto's klikken en ze verbergen door 'Verbergen' te selecteren. Meer informatie over verborgen foto's.
      • Dubbele foto's verwijderen: als je zeker weet dat de foto's duplicaten zijn, kun je ze ook van de schijf verwijderen.
  • Je fotodatabase is beschadigd: de Picasa-database houdt per gebruiker informatie over je foto's bij. Als deze database is beschadigd, worden de foto's onjuist geplaatst of verkeerd weergegeven, of in dit geval dubbel weergegeven.
    • Oplossing: als je de vorige opties hebt geprobeerd en niets werkt, zijn de duplicaten waarschijnlijk het gevolg van een beschadigde fotodatabase. Je kunt de fotodatabase opnieuw opbouwen.
Importeer geen duplicaten!

Als je de knop 'Importeren' gebruikt om foto's die al op de vaste schijf staan in Picasa te zetten, komen er twee exemplaren op je vaste schijf te staan die je allebei te zien krijgt.

Als je duplicaten bij het importeren wilt uitsluiten, selecteer je 'Kopieën uitsluiten' onder aan de importpagina. Picasa detecteert dubbele foto's door bestandsgrootten, namen en eventueel een klein gedeelte van elke foto te vergelijken. Als er een rode x bij een foto in het importvak te zien is, staat deze foto al in Picasa. Deze foto wordt dan ook niet geïmporteerd. Je kunt dit ook instellen als standaardvoorkeur in Picasa.

1. Klik in Picasa op Extra > Opties (Windows) of Picasa > Voorkeuren (Mac).
  2. Selecteer het tabblad Algemeen.
  3. Selecteer de optie 'Dubbele bestanden automatisch opsporen tijdens het importeren' (Windows) of de optie 'Dubbele bestanden detecteren tijdens importeren' (Mac).
  4. Klik op OK.