Zichtbaarheid van albums wijzigen

Je kunt de zichtbaarheid van albums in Picasa en Picasa Webalbums voor bestaande albums op elk gewenst moment wijzigen. Pas deze zichtbaarheidsopties aan om de privacy van je albums te bepalen.

Picasa Webalbums

Ga als volgt te werk om het zichtbaarheidsniveau van een bestaand album te wijzigen:

1. Klik op de pagina 'Mijn foto's' op het album dat je wilt wijzigen.
  2. Selecteer Acties > Albumeigenschappen.
  3. Stel de zichtbaarheid van het album in via het dropdown-vak 'Zichtbaarheid'.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je kunt ook de zichtbaarheidsinstellingen voor meerdere albums tegelijk wijzigen. Selecteer Zichtbaarheid bewerken op de pagina Mijn foto's boven je albums.

Als je de zichtbaarheid van een album wijzigt door te delen met een kleinere groep, bijvoorbeeld als je van openbaar naar beperkt gaat, worden alle opmerkingen en reacties voor dat album verwijderd.

Picasa

Je kunt de zichtbaarheid van bestaande online albums en nieuwe albums vanuit Picasa wijzigen. Kies het zichtbaarheidsniveau in het dropdown-menu PWA-instellingen aan de rechterkant van de knop Delen in de kop van een map of album. Zo werkt het:

1. Klik in Picasa op Extra > Opties (Windows) of Picasa > Voorkeuren (Mac).
  2. Selecteer Opties.
  3. Klik op het tabblad Webalbums.
  4. Selecteer een optie in het gedeelte 'Zichtbaarheid van nieuw album'.