Zichtbaarheid van albums wijzigen

U kunt de zichtbaarheid van albums in Picasa en Picasa Webalbums voor bestaande albums op ieder moment wijzigen. Pas deze zichtbaarheidsopties aan om de privacy van uw albums te bepalen.

Picasa Webalbums

Ga als volgt te werk om het zichtbaarheidsniveau van een bestaand album te wijzigen:

1. Klik op de pagina 'Mijn foto's' op het album dat u wilt wijzigen.
  2. Selecteer Acties > Albumeigenschappen.
  3. Stel de zichtbaarheid van het album in via de vervolgkeuzelijst 'Zichtbaarheid'.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

U kunt ook tegelijkertijd de zichtbaarheidsinstellingen voor meerdere albums wijzigen. Selecteer Zichtbaarheid bewerken op de pagina Mijn foto's die u vindt boven uw albums.

Als u de zichtbaarheid van een album wijzigt door te delen met een kleinere groep, bijvoorbeeld als u van openbaar naar beperkt gaat, worden alle opmerkingen en reacties voor dat album verwijderd.

Picasa

U kunt de zichtbaarheid van bestaande online albums wijzigen vanuit Picasa. Kies het zichtbaarheidsniveau uit de vervolgkeuzelijst PWA-instellingen aan de rechterkant van de knop Delen in de titel van een map of album. U kunt ook standaardzichtbaarheidsinstellingen opgeven voor alle nieuwe albums die vanaf Picasa worden geüpload. Dit doet u als volgt:

1. Klik in Picasa op Extra > Opties (Windows) of Picasa > Voorkeuren (Mac).
  2. Selecteer Opties.
  3. Klik op het tabblad Webalbums.
  4. Selecteer een optie in de sectie 'Zichtbaarheid nieuwe album'.