Het standaard programma voor importeren instellen

U kunt de instellingen voor importeren aanpassen, zodat Picasa automatisch wordt gebruikt voor het importeren van foto's en video's. Afhankelijk van het besturingssysteem van de computer gaat u als volgt te werk:

Windows XP

Windows XP

In Windows XP moeten de standaardinstellingen voor importeren voor elk apparaat afzonderlijk worden ingesteld:

1. Sluit het apparaat voor importeren (uw camera of kaartlezer) aan op de computer.
  2. Dubbelklik op 'Deze computer' op het bureaublad van de computer.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat dat u gebruikt voor importeren.
  4. Selecteer 'Eigenschappen'.
  5. Klik op het tabblad 'Automatisch afspelen'.
  6. Selecteer 'Afbeeldingen' in het vervolgkeuzemenu.
  7. Kies uit twee mogelijke acties:
    • 'Selecteer de actie die u wilt uitvoeren': selecteer het programma voor importeren dat standaard moet worden gebruikt telkens wanneer foto's worden gevonden op de gespecificeerde hardware.
    • 'Vraag mij elke keer een actie te kiezen': kies een programma voor importeren telkens wanneer u de hardware aansluit.
  8. Klik op 'Toepassen'.
  9. Klik op 'OK'.

Windows Vista

Windows Vista

In Windows Vista kunt u voor alle foto- en videobestanden algemene voorkeuren voor importeren instellen.

1. Klik op 'Start' > 'Configuratiescherm'.
  2. Selecteer 'Automatisch afspelen'.
  3. Selecteer het standaard programma voor importeren onder 'Foto' of 'Video'.
  4. Klik op 'Opslaan'.

Mac

Op een Mac kunt u het algemene standaard programma voor importeren instellen via Picasa of Image Capture:

Picasa

1. Klik in Picasa op 'Picasa' > 'Voorkeuren'.
  2. Selecteer het tabblad 'Algemeen'.
  3. Selecteer het standaard programma voor importeren uit de vervolgkeuzelijst 'When a camera is connected, launch:' (Als een camera is aangesloten, start:).
  4. Klik op 'OK'.

Image Capture

1. Open 'Finder' en kies 'Toepassingen'.
  2. Dubbelklik op het pictogram 'Image Capture'.
  3. Selecteer 'Voorkeuren' uit het menu 'Image Capture' op de werkbalk.
  4. Selecteer het standaard programma voor importeren uit de vervolgkeuzelijst 'When a camera is connected, launch:' (Als een camera is aangesloten, start:).
  5. Sluit Image Capture nadat u een keuze heeft gemaakt.